У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 79

У єпархіях Української Православної Церкви надають духовну, моральну і матеріальну допомогу воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сімдесят дев’яту частину репортажу з різних єпархій України.

Попередня частина репортажу: Репортаж, частина 78.

Полтавська єпархія. 31 липня 2022 року волонтери центру «Благо» на чолі з керівником єпархіального відділу благодійності та соціального служіння протоієреєм Андрієм Сімоном відвідали центр для дітей з особливими потребами, що в селі Михайлівка, у якому також проживають переселенці з місць бойових дій. Потребуючим була надана гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування та одягу. Також священник поспілкувався з усіма бажаючими на духовні теми, а волонтери провели час з дітьми, розважаючи їх іграми.

Цього ж дня у храмах м. Полтави після Божественної літургії відбулися традиційні благодійні трапези для прихожан і всіх нужденних.

Черкаська єпархія за фінансової підтримки благодійного фонду «Добрі справи» передала для вимушених переселенців, які проживають у Черкасах, гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, одягу, засобів гігієни для малюків та інших речей першої необхідності.

Також гуманітарну допомогу від єпархії отримали лікарні, нужденні та монастирі Черкащини.

Житомирська єпархія. Настоятель та парафіяни Миколаївського собору Бердичева вчергове передали до Центрального гуманітарного штабу міста благодійну допомогу у вигляді продуктів харчування та одягу для воїнів ЗСУ і тих, хто постраждав внаслідок російського вторгнення. Також віряни перерахували 7 тисяч гривень для потреб Захисників України.

Вознесенська єпархія. Духовенство та парафіяни кафедрального собору міста Вознесенськ разом із фондом «Johanniter Social» надали гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам. Також благодійна допомога була надана соціальним установам міста та притулкам для тварин.

Харківська єпархія. 29 липня 2022 року митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав ліки, дитячі засоби гігієни та медичне обладнання в Інститут медичної радіології та онкології ім. С. П. Григор’єва Національної академії медичних наук України та у відділення паліативної допомоги і пологове відділення міста Мерефа Харківського району.

31 липня 2022 року Волонтерський відділ Харківської єпархії, який функціонує при Покровському чоловічому монастирі, передав готові комплексні обіди до Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні № 3.

Також комплексні обіди для нужденних роздавали на території храму в ім’я священномученика Олександра (Петровського), архієпископа Харківського (м. Харків).

1 серпня 2022 року священнослужителі храму на честь ікони Божої Матері «Відрада й Утіха» м. Харкова протоієрей Ігор Кондратенко та ієрей Миколай Полянчиков освятили Харківський волонтерський центр видачі дитячого харчування.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм.

Просмотров: 257