Священнослужителі Української Православної Церкви відспівали полеглих Захисників Вітчизни

Священнослужителі Мукачівської, Чернівецької, Полтавської, Володимир-Волинської, Волинської та Тернопільської єпархій відспівали воїнів ЗСУ, які віддали свої життя, обороняючи народ України від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

15 серпня 2022 року митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор у кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці м. Мукачева очолив чин похорону полковника Ігоря Олексюка, який загинув, захищаючи Україну від російського вторгнення.

Після завершення заупокійної молитви митрополит Феодор звернувся зі словами проповіді до всіх присутніх, висловив співчуття рідним з приводу невимовної втрати та закликав до посиленої молитви за упокоєння душі новопреставленого воїна Ігоря.

17 серпня 2022 року священники Мукачівської єпархії у місті Чоп провели в останню дорогу 22-річного старшого лейтенанта Віталія Голубку.

Чин похорону відбувся в Успенському храмі міста. Очолив заупокійне богослужіння намісник Ужгородського Воскресенського чоловічого монастиря архімандрит Марк (Куштан).

Провести Героя в останню дорогу прийшли побратими, друзі та знайомі полеглого.

Також у Мукачівській єпархії 18 серпня 2022 року відбулося прощання із загиблим Захисником України Павлом Мунтяном.

Відспівували Героя у селі Довге. Очолив заупокійне богослужіння настоятель місцевого храму протоієрей Василій Сливка.

У єпархії висловили щирі співчуття рідним загиблого Героя та закликали до посилених молитов за упокоєння його душі.

У Чернівецькій єпархії відспівали полеглих воїнів Юрія Ферлієвича та Олександра Терлецького.

14 серпня 2022 року благочинний Путильського округу протоієрей Димитрій Сімчук у храмі на честь святителя Василія УПЦ села Конятин очолив відспівування воїна Юрія.

Поховали Героя біля його рідного брата, який загинув в АТО.

15 серпня 2022 року протоієрей Константин Костя у храмі на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла села Цурень очолив відспівування воїна Олександра.

Чернівецька єпархія висловлює співчуття родинам Героїв та просить всіх молитись за упокій їхніх душ.

15 серпня 2022 року настоятель Свято-Троїцького храму селища Нові Санжари Полтавської єпархії священник Володимир Костенко очолив чин відспівування Захисника України Рустама Назарова.

«‎Рустам поліг 10 серпня у бою. Він був справжнім патріотом, мужнім, життєрадісним, завжди готовим прийти на допомогу. В останні хвилини свого життя чоловік відчайдушно рятував життя побратиму. Рустам – справжній приклад мужності, відваги та відданості своїй державі», – йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Поховали Захисника у селищі Лелюхівка, що на Полтавщині.

16 серпня 2022 року настоятель Успенського храму села Велика Павлівка Полтавської єпархії протоієрей Іоанн Тацюн звершив чин відспівування полеглого воїна Юрія Затворницького.

Віддати шану вірному сину України прийшли рідні, близькі, односельці, друзі, побратими та громадськість.

Поховали Героя з військовими почестями під залпи пострілів почесної варти на кладовищі села Першотравневе.

16 серпня 2022 року в селі Краснилівка Волинської області священнослужителі Волинської та Володимир-Волинської єпархій звершили відспівування загиблого воїна ЗСУ Андрія Деркача.

Чин похорону очолив благочинний Михнівського округу протоієрей Володимир Новосад.

У покійного воїна Андрія лишилися дружина та троє діток.

17 серпня 2022 року священники Тернопільської єпархії відспівали Захисника України Андрія Ярощука, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування воїна Андрія очолив благочинний Шумського округу протоієрей Михаїл Костюк у храмі на честь Покрова Божої Матері села Матвіївка у співслужінні настоятеля храму протоієрея Олександра Атаманчука та духовенства Тернопільської єпархії. Заупокійні піснеспіви виконував хор Почаївської духовної семінарії.

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Просмотров: 1926