В Українській Православній Церкві провели в останню дорогу загиблих Захисників Вітчизни

Священники Київської, Кам’янської, Волинської, Чернівецької, Рівненської, Білоцерківської, Вінницької, Могилів-Подільскої, Тульчинської, Житомирської, Хмельницької та Одеської єпархій відспівали полеглих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

24 серпня 2022 року благочинний Другого Дарницького благочиння м. Києва протоієрей Нестор Коломієць у співслужінні духовенства благочиння звершив відспівування старшого солдата ЗСУ Олексія Димитрюка.

Воїн Олексій був добровольцем, який на початку повномасштабного російського вторгнення вирушив на передову. Загинув Герой, виконуючи військовий обов’язок на Донбасі.

На прохання родичів загиблого Захисника Батьківщини відспівування відбулося в храмі, який він регулярно відвідував.

У своєму слові після заупокійного богослужіння отець Нестор висловив співчуття родичам Захисника, побажав всім присутнім Божого заступництва, миру та сумлінного служіння своїй Батьківщині. Особливо священник закликав пам’ятати про воїна Олексія та молитися за упокоєння його душі.

У селищі Карнаухівка Дніпропетровської області духівник Кам’янської єпархії протоієрей Вадим Шкляренко звершив чин похорону полеглого воїна Геннадія Бородая (1975 р.н.), який загинув 11 серпня 2022 року, захищаючи Україну від російського вторгнення.

Духовенство та миряни Кам’янської єпархії висловлюють співчуття рідним і близьким полеглого Героя.

16 серпня 2022 року у селі Кияж Луцького району священники Волинської єпархії провели в останній шлях загиблого Захисника України Андрія Глинюка.

Воїн загинув внаслідок ворожого обстрілу 11 серпня на Донеччині. Полеглому Герою було 43 роки.

Чин відспівування відбувся у Воскресенському храмі села Кияж Луцького району. Очолив заупокійне богослужіння благочинний Рожищенського округу протоієрей Петро Іваничко.

22 серпня 2022 року у Волинській єпархії відспівали 22-річного воїна Владислава Ковальова, який загинув під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Чин відспівування завершили у  Свято-Троїцькому храмі села Прилісне Маневицького благочиння.

Очолив заупокійне богослужіння настоятель парафії протоієрей Юрій Волков у співслужінні духовенства єпархії.

Поховали воїна з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі.

Також у Волинській єпархії попрощалися із полеглим воїном Олександром Буськом.

Чин відспівування відбувся у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці міста Камінь-Каширський. Очолив заупокійне богослужіння благочинний Олексіївського округу протоієрей Богдан Андрійчук у співслужінні настоятеля храму протоієрея Юрія Михайлова та духовенства благочиння.

Після похорону отець Юрій подякував новопреставленому воїну за його велику жертву, захист народу України від російського вторгнення, а також висловив слова співчуття і підтримки дружині, мамі, рідним, друзям і всім, хто знав спочилого воїна.

19 серпня 2022 року священнослужителі Чернівецької єпархії провели в останню дорогу полеглого Захисника Батьківщини Дмитра Ігнатеско.

Відспівування воїна Димитрія відбулося у храмі в ім’я святого великомученика Георгія Побідоносця міста Новоселиця. Очолив заупокійне богослужіння протоієрей Петро Горбуль.

Чернівецька єпархія висловлює співчуття родині Героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

22 серпня 2022 року у Покровській церкві Гощанського жіночого монастиря священники Рівненської єпархії звершили чин похорону загиблого воїна ЗСУ Сергія Гуменюка.

Військовослужбовець загинув від уламків ворожого снаряду, виконуюче бойове завдання на Херсонщині. В чоловіка залишилася дружина та двоє дітей.

23 серпня 2022 року у Преображенському храмі у села Телешівка Білоцерківській єпархії настоятель парафії протоієрей Василій Брана у співслужінні духовенства Рокитнянського благочиння очолив чин відспівування загиблого військовослужбовця ЗСУ Валерія Теличка.

У Вінницькій єпархії в останню дорогу провели двох полеглих Захисників України.

23 серпня 2022 року в Успенському соборі міста Бар відспівали полеглого воїна Олександра Ринкевича.

24 серпня у Преображенскому храмі села Балки Барського благочиння відспівали полеглого воїна Віталія Січака.

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій висловив щирі співчуття родинам та близьким загиблих Героїв.

24 серпня 2022 року клірик Могилів-Подільскої єпархії протоієрей Віталій Лоцько у місті Могилів-Подільський звершив чин відспівування полеглого Захисника України Костянтина Засовіна.

Воїн Костянтин з перших днів повномасштабного вторгнення боронив Україну від російської агресії.

Загинув Герой на Миколаївщині внаслідок ворожого обстрілу.

Цього ж дня клірики Немирівського благочиння Тульчинської єпархії у селі Подільське відспівали загиблого воїна Віталія Карнауха. Очолив чин відспівування благочинний Немирівського округу протоієрей Василій Гончарук.

Помер Захисник в Одеському госпіталі від поранень, які отримав, захищаючи Україну від російського агресивного вторгнення. Йому було 43 роки.

Тульчинська єпархія висловлює співчуття родині загиблого Героя.

26 серпня 2022 року у селищі Скоморохи, що неподалік від Житомира, прощалися із Захисником України, льотчиком Павлом Бабичем, який загинув під час виконання бойового завдання. Герою було лише 36 років.

Чин похорону відбувся у місцевому храмі на честь Воскресіння Словущого. Очолив богослужіння настоятель храму, благочинний Житомирського району протоієрей Димитрій Новіцький у співслужінні духовенства Житомирської єпархії.

Провести в останній шлях Героя зібрались рідні, друзі та побратими.

Після відспівування отець Димитрій звернувся зі словом співчуття до рідних та близьких полеглого Героя.

27 серпня 2022 року священники Хмельницької єпархії провели в останню дорогу загиблого Захисника України Василя Ціолка.

Відспівування Героя відбулося у Михайлівському храмі села Западинці Летичівського благочиння.

Ще п’ятьох воїнів провели в останню дорогу священники Одеської єпархії:

В Успенському храмі міста Татарбунари відспівали загиблого воїна Валентина Половенка;

У Миколаївському храмі Килії відспівали загиблого воїна Генадія Зенченка;

У Георгіївському храмі села Підгірне Тарутинського благочиння відспівали загиблого воїна Григорія Денисенка;

У Матронинському храмі села Базар’янка відспівали загиблого воїна Ігоря Бурдужі;

Також в останню путь клірики Одеської єпархії провели воїна Костянтина Ірана.

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Просмотров: 1374