Мудрість дається за любов і страх перед Богом — Предстоятель (відео)

У своєму слові перед молебнем з нагоди початку нового навчального року у Київській духовній академії Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до викладачів та студентів Київських духовних шкіл і закликав їх поєднувати у собі знання із життям та мудрістю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Духовні школи абсолютно не схожі на світські вузи, тому що у духовній школі вихованець повинен поєднати у собі знання із життям. Ми не лише вивчаємо богослов’я, пізнаємо таїни духовного життя, мислячи розумно, раціонально, але усе це ми прагнемо втілювати у своє життя, вибудовуючи його по тих священних законах, які Бог дарував людині», – зазначив Предстоятель.

Блаженніший владика також підкреслив, що знання важливо поєднувати і з мудрістю.

«Знання – це лише набір інформації, яка зберігається у клітинах мозку людини, а мудрість – це те, що дається за любов і страх перед Богом», – пояснив Архіпастир.

Людина, яка набуває мудрість і має знання, за словами Першосвятителя, знає закони життя і вміє їх використовувати для своєї користі і користі тих, хто з нею живе поряд.

Його Блаженство побажав викладачам з любов’ю та терпінням навчати своїх вихованців, а студентам – зі смиренням осягати науки, які їм викладатимуть, і старатися бути християнами і за знаннями, і по життю.

Також Першосвятитель висловив побажання, щоб у новому навчальному році порядок навчання проходив успішно, втім, як зауважив Блаженніший владика, «час нині важкий і нічого прогнозувати не можна».

Разом із тим Митрополит Онуфрій нагадав, що «перед тим як посилати випробування Господь дає людині благодать для перенесення цього випробування».

«Що б Господь нам не попустив, ми будемо вдячними Богу, зі смиренням усе прийматимемо і старатимемось у цих випробуваннях не втрачати своєї любові до Бога і ближнього», – сказав у підсумку Предстоятель.

Просмотров: 267