Рішення міськради Броварів щодо передачі монастиря в Княжичах “ПЦУ” – порушення закону і свавілля – юрист

Голова юридичного відділу Бориспільської єпархії УПЦ протоієрей Олексій Носенко прокоментував рішення міськради Броварів про передачу монастиря у Княжичах на Київщині структурі “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Telegram-канал «Дозор на “Першому Казацькому”».

«З 1998 року УПЦ користується земельною ділянкою у Княжичах законно на підставі державного акту на надання права користування земельною ділянкою. Припинити право користування земельною ділянкою може лише суд», – наголосив голова юридичного відділу Бориспільської єпархії.

Він додав, що ті споруди, які Броварська міськрада має намір передати “ПЦУ”, перебувають на балансі монастиря в Княжичах і наразі немає жодних документів, які б свідчили про нецільове використання ділянки землі. Тож, підкреслив він, усі дії місцевих чиновників – це порушення закону та самочинство. Втім, кримінальну оцінку діям мера та місцевої влади має надати суд.

Отець Олексій наголосив, що під час бойових дій у Броварському районі всі монахи Княжицького монастиря залишалися в обителі та надавали допомогу військовослужбовцям і мирним мешканцям.

Обитель продовжує функціонувати й звершувати своє богослужбове життя, запевнив юрист, а свої права продовжуватиме захищати усіма законними способами.

Нагадаємо, 6 вересня 2022 року на засіданні виконкому міста Бровари (Бориспільська єпархія) чиновники вирішили передати в оренду “ПЦУ” комплекс споруд у селі Княжичі, що належать Преображенському монастирю УПЦ.

Після рішення влади Броварів щодо Княжицького монастиря митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням захистити права віруючих.

Просмотров: 944