Від Хреста людина отримує велику силу — перемагати всяке зло — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді в день свята Хрестовоздвиження Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про силу Хреста Господнього, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир нагадав, що Хрест Церква іменує Деревом Життя, а після Спасительного подвигу Господа Іісуса Христа Хрест став джерелом благодаті, яка потрібна людині для спасіння.

«Хрест є, за словами святих отців, хранителем Вселеної, Хрест є красотою Церкви, Хрест є для ангелів славою, а для демонів язвою, — сказав Першосвятитель. — Хрестом ми прикрашаємо свої храми, каплички, важливі місця, хрестом ми себе осіняємо, ми носимо хрест на грудях».

Предстоятель підкреслив, що кожен християнин повинен намагатися жити згідно з заповідями Божими і тоді отримає велику підтримку від Бога.

«Та людина, яка носить хрестик, яка з молитвою осіняє себе хресним знаменем, намагається жити так, як Христос сказав, отримує від Хреста велику силу, яка перемагає всяке зло: головне зло, яке йде від диявола, і те зло, яке йде від злих людей, від неблагонамірених людей. Всяке зло перемагається силою Святого і Животворящого Хреста», — зазначив Блаженніший владика.

«Нехай Господь силою Святого і Животворящого Хреста береже кожного із нас, нехай Господь пошле мир на нашу землю і допомагає нам жити так, щоб кінець нашого земного життя був початком вічного життя на Небі у Христі Іісусі Господі нашому», — побажав Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 372