Предстоятель: Життя — це головний талант, який маємо від Бога (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй недільній проповіді, тлумачачи притчу про таланти (Мф., 25, 14-30), розповів, як зрозуміти, що ми правильно використовуємо отримані від Бога таланти, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словом Предстоятеля, головний талант або великий дар, який отримала від Бога людина, це життя. Кожному з народжених у світ Господь дарує таланти, зазначив він і додав, що, знаючи своїх чад, Бог таланти дає під силу — комусь один, а комусь десять.

Першосвятитель пояснив, як правильно використовувати даровані таланти.

«Ми повинні використовувати ці таланти так, щоб зберігати у світі Божественну гармонію, – сказав він. — Божественна гармонія дає людині відчуття блаженства. Людині, яка живе в такій гармонії, добре, вона задоволена всім, не гордиться, а просто смиренно усвідомлює, що має все, що їй потрібно і чого вона хоче».

Далі Блаженніший владика розповів, як це виглядає практично.

«Художник не повинен зображати будь-що й абияк, якихось страховиськ, а має зображати красу Божого творіння. Коли він пише картину, на якій зображені пустеля, ліс, гори, річки, озера, моря — краса Божественного творіння — то у того, хто дивиться на цю картину, виникає відчуття гармонії та бажання жити в ній. <…> Кухар повинен намагатися готувати здорову, гарну їжу, яка приносить людині користь. Тобто кожна людина, покликана використовувати свої таланти так, щоб допомогти зберегти Божественну гармонію у навколишньому світі, всякому творінні та в собі самій», — навів приклади він.

Як наголосив Його Блаженство, саме використовуючи свої таланти задля збереження Божественної гармонії, людина їх примножує і зберігає Божественний образ в собі.

«Господь, коли дарував людині життя, прикрасив її своїм Божественним образом —  досконалою гармонією. Якщо ми знаходимося в гармонії з Богом і з усім Божим творінням, то ми правильно вживаємо свої таланти і примножуємо їх», — сказав Митрополит Онуфрій.

«Нехай Господь молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці та молитвами всіх святих допомагає нам правильно використовувати свої таланти, щоб через наше життя та наші вчинки прославлялося Пресвяте ім’я Боже. І коли Господь покличе нас для звіту, ми отримаємо від Бога добру та приємну відповідь: “Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе” (Мф., 25, 23)», — побажав Архіпастир.

Просмотров: 1300