За останні два місяці священники і віряни УПЦ передали 10 автомобілів для ЗСУ

З 9 серпня по 11 жовтня 2022 року завдяки зусиллям духовенства та мирян Української Православної Церкви для Захисників України було передано 10 автомобілів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби та Facebook-сторінки священників, які брали участь у передачі транспортних засобів на передову.

11 жовтня за благословенням архієпископа Рівненського і Острозького Пимена настоятель храму Всіх Волинських святих міста Рівне освятив позашляховик марки Mazda, який для ЗСУ придбали парафіяни даного храму.

Перед передачею військовим в автомобіль також склали благодійну допомогу: білизну, шкарпетки, продукти тощо.

10 жовтня у селі Баїв священники Волинської єпархії освятили для воїнів ЗСУ бус.

21-24 вересня та 5-7 жовтня група священників Волинської єпархії на чолі з протоієреєм Юрієм Зарафутдіновим здійснила дві масштабні гуманітарні поїздки до постраждалих внаслідок воєнних дій та російської окупації регіонів України. Завдяки співпраці із волонтерами священники також доставили на передову два позашляховика.

Окрім того, за участі цих священнослужителів в Україну для військових ЗСУ був доставлений ще один позашляховик із-за кордону.

Також у Волинській єпархії автомобіль для ЗСУ передала парафія в ім’я святої великомучениці Катерини села Великий Омеляник, що біля Луцька.

«Спілкуючись із військовими, що захищають нашу країну на передовій, неодноразово чув, що постійно потрібні автомобілі. Адже одні виходять з ладу, інші – знищує ворог. З цього стало зрозуміло, що потреба в авто є постійно. Відтак, ми вирішили освятити та передати авто, яке мали у наявності, щоб і воно послужило військовим для ведення бойових дій», – розповів настоятель парафії протоієрей Володимир Гринюк.

27 серпня 2022 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив чин освячення автомобіля, який для потреб ЗСУ пожертвував клірик Вінницької єпархії протоієрей Ростислав Шемет.

9 та 12 серпня перший проректор Київської духовної академії і семінарії, настоятель Воскресенського храму міста Київ (храм пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану) протоієрей Сергій Ющик освятив два автомобілі для передачі Захисникам України. Один із транспортних засобів був придбаний православними благодійниками та волонтерами, інший – відремонтований та модернізований зусиллями прихожан храму та небайдужих людей.

Ще один автомобіль придбали для воїнів ЗСУ православні благодійники із Могилів-Подільської єпархії. Перед відправкою на передову транспортний засіб освятив настоятель Михайлівського храму села Слобода-Шаргородська.

Просмотров: 1745