Церква провела у вічність своїх загиблих чад, які захищали Україну від російської агресії

У Чернігівській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій та Житомирській єпархіях відбулися відспівування полеглих Захисників України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

У Чернігівській єпархії відспівали п’ятьох полеглих Героїв.

1 жовтня у храмі на честь Тихвінської ікони Божої Матері села Змітнів благочинний Сосницького округу протоієрей Іоанн Кузьович очолив чин відспівування солдата Ігоря Устенка  (1993-2022), який загинув під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині.

2 жовтня у Михайлівському храмі смт. Куликівка благочинний Куликівського округу протоієрей Петро Годун у співслужінні протоієрея Андрія Годуна звершив чин відспівування молодшого сержанта Олександра Янголя (2002-2022), який отримав несумісне з життям поранення під час виконання бойового завдання у Харківській області.

6 жовтня у Миколаївському храмі міста Городня клірики Чернігівської єпархії протоієрей Володимир Скаржинський, протоієрей Василій Вучкан та протоієрей Володимир Мина провели в останню дорогу сержанта Олександра Ковальського (1984-2022).

7 жовтня у Покровському храмі смт. Сосниця протоієрей Іоанн Кузьович у співслужінні місцевого духовенства очолив відспівування солдата  Олександра Скварського (1985-2022).

8 жовтня у селі Трисвятська Слобода звершили чин похорону солдата Олега Гапона  (1992-2022), який загинув під час боїв на Донеччині. Заупокійне богослужіння звершив протоієрей Димитрій Крюков.

13 жовтня благочинний Гадяцького округу Полтавської єпархії протоієрей Ігор Цебенко у співслужінні духовенства благочиння звершив чин похорону полеглого Захисника України Анатолія Городовенка.

Військовослужбовцю було 49 років. У воїна залишилися син і донька.

Також у Полтавській єпархії, на Миргородщині, 15 жовтня відбувся чин відспівування полеглого воїна Валерія Безніса.

Тіло воїна провели в останню путь живим коридором. Односельці стояли на колінах та встеляли дорогу квітами.

Заупокійне богослужіння очолив благочинний Миргородського округу протоієрей Петро Товстяк.

14 жовтня настоятель Миколаївського храму селища міського типу Шарівка Харківської єпархії ієрей Володимир Білієнко звершив чин відспівування воїна Олександра Красовського, котрий загинув, захищаючи рідну від загарбників.

Цього ж дня у Хмельницькій єпархії провели в останню дорогу Захисника України Олексія Цісельського.

Чин похорону звершили священники Красилівського благочиння у селі Радісне Щиборівської громади.

У Хмельницькій єпархії висловлюють співчуття рідним і близьким полеглого Героя та просять молитися за упокоєння його душі.

17 жовтня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Житомир відбувся чин похорону загиблого Захисника України Андрія Кризького.

Чин похорону очолив протоієрей Миколай Синюк у співслужінні кліриків собору. На заупокійну молитву зібрались рідні, друзі та побратими Героя.

Наприкінці чину відспівування отець Миколай звернувся до рідних та близьких полеглого Захисника зі словами співчуття та запевним у постійній молитві спочилого.

Вічна пам’ять полеглим Героям!

Просмотров: 452