В Українській Православній Церкві допомагають жителям прифронтових територій і закликають долучатися

Сьогодні жителі прифронтових та деокупованих територій потребують допомоги усіх небайдужих людей. В Українській Православній Церкві спільно з громадськими організаціями роблять усе можливе, щоб підтримати земляків, які знаходяться в скрутному становищі у зв’язку з воєнними діями, та закликають долучатися до благої справи. 

Волонтери Харківської єпархії доставили гуманітарний транш на деокуповані території нашої держави. Чергову допомогу людям, які живуть на лінії фронту передали в Кременчуцькій єпархії. З Італії на Буковину прибула вантажівка з необхідним, що відправлять жителям сходу України, які постраждали від війни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби Харківської, Кременчуцької, Чернівецько-Буковинської єпархій.

З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія та за підтримки представниці ГО «Солідарна молодь» Базілевич Катерини, небайдужих громадян, клірик храму Казанської ікони Божої Матері священник Микита Тулуп, клірик храму Священномученика Олександра, священник Богдан Сушняк, настоятель храму Покрова Божої Матері священник Даниїл Голенко разом з командою волонтерів Харківської єпархії доставили гуманітарну допомогу на деокуповані території нашої держави.

Продуктові набори були доставлені в Ізюм, Куп’янськ, Ковшарівка на Харківщині. Перебуваючи у місті Ізюмі, волонтери вклонилися та вознесли молитви за мир в Україні перед чудотворною Піщанською іконою Божої Матері в Вознесенському соборі міста Ізюм Харківської області. В село Піски-Радьківські допомога була передана настоятелю храму Вознесіння Господнього протоієрею Володимиру Киричку.

Також були роздані набори в Яцьківській громаді Донецької області.

Куратор по сортуванню та логістиці допомоги біженцям та воїнам настоятель храму св. мч. Іоанна Воїна в Кременчуці протоієрей Костянтин Маслов дякує за успішний збір допомоги та закликає долучатися: «Передали чергову допомогу від храму св. мч. Іоанна-Воїна людям, які живуть на лінії фронту і не мають змоги придбати собі навіть найпростішого. Передали харчі (крупи, борошно, макарони, печиво), окопні свічки. Від Кременчуцького єпархіального управління передали пральний порошок, засоби гігієни».

Священник повідомляє, що збір допомоги відбувається постійно.

Місце збору: храм св.мч. Іоанна-Воїна, Кременчук, пров. Л.Товстого, 20, з 08 до 16.00. Отець Костянтин також пропонує писати йому у Фейсбук.

В пресслужбі Чернівецько-Буковинської єпархії інформують, що минулого тижня приїхала вантажівка з гуманітарною допомогою з Італії, яку передадуть у Святогірську лавру та жителям сходу України, що постраждали від війни.
Зазначається, що гуманітарна допомога в Італії була зібрана зусиллями настоятеля храму на честь святителя Миколая Чудотворця протоієрея Віталія та парафіян, а також за підтримки жителів італійських міст Лекко, Комо, Сондріо, Беладжо, Мондело, Ларіо, Чавате та ін.
«Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ дякує місцевій фабриці “KAPRIOL” та її керівництву, сім’ї MORGANTI, котрі весь цей час надавали приміщення для зберігання гуманітарної допомоги, також долучалися до самого збору та відвантаження допомоги й, звісно, настоятелю храму протоієрею Віталію Корсакову та парафіянам, які брали активну участь у зборі гуманітарної допомоги», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Церква та волонтери доставили чергові транші допомоги в прифронтові та деокуповані території

Підписуйтеся на наш канал у Telegram

Просмотров: 305