Предстоятель звершив Божественну літургію перед засіданням Священного Синоду УПЦ

23 листопада 2022 року, у день пам’яті святого мученика Ореста лікаря, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь святителя Миколая Чудотворця у резиденції Предстоятеля на території Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За богослужінням молилися члени Священного Синоду Української Православної Церкви.

На сугубій єктенії піднесли молитовні прохання про мир на українській землі, її владу та військо, та щоб Господь зглянувся на наш народ, зберіг тих, хто у відчаї та втратив домівки і благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Предстоятель підніс заупокійну молитву про спочилих воїнів та всіх загиблих у війні. Також помолились за упокій душі Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана, +2014) та за упокій його батьків. Після Літургії звершили літію за спочилим Предстоятелем УПЦ. 23 листопада 2022 року виповнюється 87 років з дня його народження.

Сьогодні у Києво-Печерській Лаврі відбудеться засідання Священного Синоду УПЦ, на якому розглядатимуть питання церковного життя.

Нагадаємо, попереднє засідання Синоду УПЦ відбулось 12 травня 2022 року.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 2630