Братія Києво-Печерської Лаври звернулася до вірних Української Православної Церкви

«Ми були, є і будемо в Істині і вірними своїй канонічній Церкві та її Предстоятелю».

Про це йдеться у зверненні священноначалля та братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври до всіх вірних чад Української Православної Церкви, опублікованому на сайті обителі 26 січня 2023 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зазначається, що «не зважаючи на те, що згідно з українським законодавством «усі релігії, віросповідання та релігійні організації є рівними перед законом; встановлення будь-яких переваг або обмежень однієї релігії, віросповідання чи релігійної організації щодо інших не допускається», ми зазнаємо утисків в своїй діяльності та релігійному житті».

«У найбільших храмах Києво-Печерської Лаври ми тепер не маємо права звершувати богослужіння, а саме: у повністю відреставрованому нами Трапезному храмі та буквально піднятому нами з руїн Успенському соборі — найбільшій міжнародній Православній святині», — констатується у зверненні.

Братія монастиря прокоментувала останні заяви керівника «ПЦУ» Єпіфанія Думенка, у яких він «висловив власне переконання в тому, що ми, братія Києво-Печерської Лаври, перейдемо чи нібито бажаємо перейти в «ПЦУ»».

«Завіряємо вас, що ми були, є і будемо в Істині і вірними своїй канонічній Церкві та її Предстоятелю — Блаженнішому Митрополиту Онуфрію», — підкреслили у Лаврі.

Монахи запевнили вірян УПЦ, що докладають усіх зусиль, щоб захистити й обитель, і той безцінний досвід чернечої школи, який склався за довгий час її існування.

«… Тому, якщо ви почуєте від когось (хто б вам не говорив) про зміну нашої позиції, — не вірте. Ми не відмовляємося ні загалом, ні в частинах від свого, овіяного святістю минулих віків, віровчення в угоду політичних маніпуляцій, що постійно змінюються», — йдеться у зверненні.

Братія просить молитовної підтримки: «Нехай благословення Господа нашого Іісуса Христа, а також молитовне заступництво Божої Матері та всіх преподобних Києво-Печерських буде з усіма нами».

Просмотров: 99352