У різних регіонах духовенство та віряни УПЦ провели благодійні ярмарки для підтримки Захисників України – Репортаж. Ч. 1

19 лютого 2023 року, у Неділю м’ясопусну, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у різних куточках нашої Батьківщини духовенство та віряни Української Православної Церкви організували благодійні ярмарки на підтримку ЗСУ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Силами парафіян та волонтерів на території храму на честь Всіх святих воїнів м. Києва був проведений благодійний ярмарок на підтримку Захисників України.

Одеська єпархія спільно з командою «Добро об’єднує»‎ організувала та провела в Успенському чоловічому монастирі м. Одеси масштабний ярмарок на підтримку сімей воїнів ЗСУ. Благодійний захід відвідали тисячі людей.

В ході ярмарку парафіяльні активи одеських храмів пригощали гостей млинцями, варениками, солодощами, монастирським чаєм з самовара, гарячою їжею, а хорові колективи виконували духовні піснеспіви та народні пісні.

Докладніше про проведення благодійного ярмарку в Одеській єпархії дивіться у відеосюжеті:

Благодійні ярмарки були проведені на території Покровського кафедрального собору міста Бориспіль та на всіх парафіях Першого Бориспільського благочиння.

Також у Бориспільській єпархії благодійний ярмарок відбувся на території храму в ім’я святого апостола Іоанна Богослова міста Бровари.

Зібрані кошти буде направлено на закупівлю засобів захисту для місцевих підрозділів ЗСУ.

У Луцьку ярмарок, на якому збирали кошти для ЗСУ, відбувся у тимчасовому храмі на території кафедрального собору Всіх святих землі Волинської.

Організовували благодійний захід сестринство, яке діє при храмі, учителі й вихованці недільної школи, а також активні парафіяни.

Організували та провели благодійний ярмарок на підтримку українських військових духовенство і парафіяни Успенського кафедрального собору міста Володимир.

Майже 70 тис. грн зібрали під час благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ при Свято-Духівському кафедральному соборі міста Чернівці.

Відвідувачі ярмарку могли придбати собі різні страви, солодощі, продукцію з Банченського монастиря, напої, ручні та текстильні вироби тощо.

Активну участь в організації ярмарку взяли: Православне братство при Чернівецько-Буковинській єпархії, Молодіжний хор кафедрального собору, недільна школа при Миколаївському храмі міста Чернівці, парафіяни кафедрального собору та православні віряни Буковини.

Також благодійні ярмарки та збори коштів на підтримку ЗСУ відбулися на інших парафіях Чернівецької єпархії.

На зібрані кошти для воїнів будуть придбані засоби захисту, медикаменти, одяг тощо.

У Кременчуцькій єпархії благодійний ярмарок провели насельники монастиря на честь святителя Іоанна Шанхайського (с. Калинів Міст).

Також благодійні ярмарки для підтримки військових ЗСУ проводилися в інших монастирях та парафіях Кременчуцької єпархії.

Благодійні заходи на підтримку Захисників України були проведені у Криворізькій єпархії.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Кривий Ріг початок благодійної акції благословив митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, після чого усі присутні могли придбати собі смаколики, які приготували парафіяни собору, та внести пожертви на потреби ЗСУ.

Також у Кривому Розі благодійні ярмарки провели у Миколаївському та Параскевинському храмах. Особливістю ярмарку, який відбувся у храмі в ім’я святої мучениці Параскеви, було те, що всі частування для гостей ярмарку приготували наймолодші парафіяни під дбайливим доглядом вихователів недільної школи.

Окрім класичних ярмарків, на парафіях Кривого Рогу були проведені святкові майстер-класи та катехізаційні лекції. Так, у храмі в ім’я святого мученика Іоанна Воїна парафіяни навчались розпису мішечків для просфор, а в храмі Входу Господнього до Єрусалима в рамках благодійного ярмарку була проведена лекція на тему «Богопізнання в житті християнина. Шляхи богопізнання».‎

Подібні ярмарки відбулися і в інших храмах і монастирях Криворізької єпархії.

Для ярмарку на території Свято-Троїцького кафедрального собору м. Чернігова послушники та парафіяни приготували млинці. За посильну пожертву гості ярмарки отримували смаколики з різноманітними солодкими начинками.

Усі зібрані кошти планується витратити на закупівлю спорядження для місцевих підрозділів ЗСУ.

Також благодійні ярмарки відбулися у Преображенському соборі Чернігова, Миколаївському храмі Городні та на інших парафіях Чернігівської єпархії.

 

Просмотров: 636