Вітальна адреса Предстоятеля УПЦ ректору Київської національної музичної академії імені П.І. Чайковського Рожку В.І. зі 100-річчям Академії

РЕКТОРУ КИЇВСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ
МУЗИЧНОЇ АКАДЕМІЇ ІМЕНІ П.І. ЧАЙКОВСЬКОГО
РОЖКУ В.І.

ГОСТЯМ І УЧАСНИКАМ УРОЧИСТОГО ВЕЧОРА З НАГОДИ 100-РІЧЧЯ
КИЇВСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ МУЗИЧНОЇ АКАДЕМІЇ ІМЕНІ П.І. ЧАЙКОВСЬКОГО

 

Шановний Володимире Івановичу!
Дорогі брати і сестри!

 

У цей святковий день дозвольте від усього серця привітати Вас зі знаменним ювілеєм – 100-річчям Київської національної музичної академії імені Петра Ілліча Чайковського!

Українська музична культура має давню традицію. Протягом століть в українських землях органічно розвивалися як народна, так і професійна музика. Важливою складовою вітчизняного музичного мистецтва завжди була і православна церковна культура. Зокрема, в Київській митрополії у XVII-XVIII ст. склалася самобутня співоча традиція, яка рішучим чином вплинула на розвиток церковного співу в усій Східній Європі. Творча спадщина українських церковних композиторів Дмитра Бортнянського, Артемія Веделя, Максима Березовського увійшла до золотої скарбниці нашого народу та Церкви.

Відкриття Київської консерваторії у 1913 році означало визнання Києва одним з провідних центрів музичної культури колишньої Російської імперії. І сьогодні в Національній музичній академії зосереджено потужний викладацький склад, який здійснює підготовку висококваліфікованих музикантів світового рівня. Академія прикладає зусилля і для відродження традицій церковної музики. В цьому напрямку Українська Православна Церква відкрита до творчої співпраці з Київською національною музичною академією. Ми маємо відновити той унікальний синтез музичного професіоналізму та глибокої церковності, який був притаманний багатьом поколінням українських митців.

Ще раз вітаю усіх зі святом! Бажаю ректору, викладачам та студентам Академії творчих успіхів у справі збереження та примноження славетних традицій української музичної культури!

 

З благословенням

 

+ВОЛОДИМИР,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Просмотров: 47

Залишити відповідь