ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ. Керуючий справами УПЦ взяв участь в урочистостях з нагоди ювілею архієпископа Городницького Олександра

16 листопада у Свято-Георгіївському Ставропігійному Городницькому чоловічому монастирі (Житомирська обл.) відбулися ювілейні урочистості, присвячені 40-річчю священицької та 5-річчю архієрейської хіротонії намісника обителі архієпископа Городницького Олександра.

Цього дня митрополит Антоній звершив освячення відреставрованого храму обителі на честь ікони Пресвятої Богородиці «Утамуй мої печалі», після чого очолив Божественну літургію в соборі святого великомученика Георгія Побідоносця .

Його Високопреосвященству співслужили – митрополит Віницький і Барський Симеон; архієпископи: Гурій (Кузьменко), Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Мукачівський Феодор, Городницький Олександр, єпископи: Антоній (Боровик), Джанкойський і Роздольненський Аліпій, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент та  Бердянський і Приморський Єфрем.

Після відпусту митрополит Антоній, від імені Блаженнішого Митрополита Володимира, привітав ювіляра – архієпископа Олександра і вручив йому «відзнаку Предстоятеля Української Православної Церкви», а також підніс  у дар  архієрейське облачення.

Сайт КДАіС

Просмотров: 45

Залишити відповідь