КИЇВ. Військовослужбовці столиці вклонилися правиці свого небесного покровителя – великомученика Георгія Побідоносця

28 листопада ковчег з правицею  великомученика Георгія Побідоносця та список древньої ікони великомученика Георгія Х ст. прибули до столичного Свято-Георгіївського храму, що біля Південного вокзала м. Києва.

Перед храмом, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, святиню зустрів митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який перед цим звершив у храмі Божественну літургію.

Після урочистої зустрічі, митрополит Олександр у співслужінні храмового духовенства звершив читання акафісту великомученику Георгію.

По завершенні богослужіння духовенство та вірні разом зі святинями пройшли Хресним ходом довкола храму.

Звертаючись до віруючих, Високопреосвященніший владика Олександр зазначив, що прибуття правиці великомученика Георгія до Свято-Георгіївського храму є великою подією у житті парафії. Також владика-митрополит привітав військових з можливістю вклонитися мощам свого покровителя та заступника.

За час перебування мощей у храмі, правиці вклонилися військовослужбовці Президентського полку, Державної спеціальної служби транспорту,  внутрішніх військ,  військових частин Київського гарнізону, працівники Державтоінспекції.

Голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин провів ковчег з десницею святого Георгія у подальше слідування єпархіями Української Православної Церкви.

Нагадаємо, що правиця великомученика Георгія Побідоносця з монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон до України прибула 30 жовтня, з  благословення Святішого Патріарха Константинополя і Нового Риму Варфоломія І і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та за сприяння Президента України Віктора Януковича.

 

Графік перебування правиці святого великомученика Георгія Побідоносця в Україні (30.10 – 10.12 2013 р.):

Житомирська єпархія Троїцький храм м. Бердичів    28.11 – 29.11
Житомирська єпархія Преображенський Собор м. Житомир    29.11 – 1.12
Житомирська єпархія Троїцький Собор м. Новоград-Волинський    1.12 – 1.12
Львівська єпархія Свято-Георгієвський храм м. Львів    1.12 – 3.12
Спасо-Преображенський Собор м. Київ    3.12 – 5.12
Одеська єпархія Успенський собор м.Одеса 5.12 – 7.12.
Миколаївська єпархія Собор Різдва Пресвятої Богородиці м. Миколаїв 7.12 – 8.12
Джанкойська єпархія Свято-Георгіівський храм м. Армянськ 8.12
Сімферопольська єпархія Собор Олександра Невського м. Сімферополь 8.12 – 10.12

 

Просмотров: 15

Залишити відповідь