У Львові зустріли мощі великомученика Георгія Побідоносця

1 грудня правиця великомученика Георгія Побідоносця прибула до міста Львова, небесним покровителем якого вважається цей святий.

Зустрічати святі мощі на Високий Замок вирушив хресний хід, який очолив керуючий Львівською єпархією єпископ Львівський і Галицький Філарет, духовенство єпархії та численні вірні.

По прибуттю мощей був звершений молебень, після якого єпископ Філарет висловив подяку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру та Святішому Патріарху Константинополя і Нового Риму Варфоломію І за можливість помолитися біля такої великої святині. Зі словами вдячності звернувся владика Філарет також до членів делегації святої гори Афон, яка супроводжує ковчег з мощами.

В урочистій зустрічі брали участь очільники обласної та міської влади – голова облдержадміністрації Олег Сало та міський голова  Андрій Садовий.

Під урочистий передзвін, зі співом тропарів і величання ковчег з десницею великомученика Георгія Побідоносця після хресного ходу центральними вулицями міста був перенесений до Свято-Георгіївського кафедрального храму.

З моменту встановлення правиці в храмі розпочалися богослужіння, які будуть звершуватися цілодобово.

Нагадаємо, що правиця великомученика Георгія Побідоносця з монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон до України прибула 30 жовтня, з  благословення Святішого Патріарха Константинополя і Нового Риму Варфоломія І і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та за сприяння Президента України Віктора Януковича.

 

Графік перебування правиці святого великомученика Георгія Побідоносця в Україні (30.10 – 10.12 2013 р.):

Львівська єпархія Свято-Георгієвський храм м. Львів    1.12 – 3.12

Спасо-Преображенський Собор м. Київ    3.12 – 5.12

Одеська єпархія Успенський собор м.Одеса 5.12 – 7.12.

Миколаївська єпархія Собор Різдва Пресвятої Богородиці м. Миколаїв 7.12 – 8.12

Джанкойська єпархія Свято-Георгіівський храм м. Армянськ 8.12

Сімферопольська єпархія Собор Олександра Невського м. Сімферополь 8.12 – 10.12

Прес-служба Львівської єпархії

Просмотров: 77

Залишити відповідь