Зі ставропігійного монастиря Паїсія Величковського у Севастополі до Молдови доставлена ікона з часткою мощей преподобного

8 грудня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира  –  священноархімандрита ставропігійного чоловічого монастиря в ім’я преподобного Паїсія Величковського в місті Севастополі, на запрошення митрополита Кишинівського і всієї Молдови Володимира, до Кишинева була доставлена ікона з частиною святих мощей преподобного Паїсія Величковського. Ікону доставив намісник монастиря  преподобного  Паїсія  архімандрит Гавриїл (Анісімов).

Привезення ікони з часткою мощей  преподобного старця ознаменовано на честь 25-річчя прославлення  у лику святих преподобного Паїсія Величковського.

Образ був виставлений для поклоніння віруючих у кафедральному соборі  Різдва Христового міста Кишинева.

За Божественною літургією  митрополит нагородив отця Гавриїла орденом святого преподобного Паїсія Величковського II ступеня.

Після відправи, Високопреосвященніший владика  висловив слова подяки Предстоятелю Української Церкви за надану можливість вклонитися  мощам старця Паїсія на землі, де багато потрудився цей святий.

Святиня перебуватиме в Молдові з 8 по 13 грудня.

***
Преподобний Паїсій Величковський народився в 1722 році в Полтаві, навчався в Києві. Трудився в монастирях на сучасній території  України, в Молдо-Валахії, на Афоні. Спочив в 1794 році в Нямецькій лаврі (Молдова).

 

Просмотров: 41

Залишити відповідь