УКРАЇНА-ГРЕЦІЯ. Делегація УПЦ перебувала в Фівській митрополії Елладської Православної Церкви

З 13 по 17 грудня, по благословенню Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, офіційна делегація Української Православної Церкви перебувала у Греції на запрошення Високопреосвященнішого Георгія, митрополита Фівського і Левадійського.

Голова делегації єпископ Бородянський Варсонофій, вікарій Київської Митрополії, в супроводженні голови Служби протоколу Київської Митрополії УПЦ протоієрея Валерія Кравця, директора Паломницького Центру УПЦ Володимира Теліженка та співробітниці Паломницького Центру Олени Тимофієвої мав зустрічі з ігуменами та ігуменями монастирів, настоятелями храмів і духовенством Фівської митрополії, вірянами, які очолюють відділи і служби єпархії.

14 грудня єпископ Варсонофій очолив вечірнє богослужіння в історичному монастирі преподобного Луки Фівської єпархії, а у неділю, 15 грудня, співслужив митрополиту Фівському і Левадійському Георгію у Кафедральному Соборі єпархії.

Ціллю запрошення делегації УПЦ митрополитом Фівським Георгієм стало бажання розвитку двосторонніх відносин між ввіреною його архіпастирському опікуванню єпархією та Церквою України. Провідними темами обговорення під час численних зустрічей членів делегації з духовенством і вірянами Фівської митрополії слугували організація паломницьких поїздок, участь у церковних і культурних подіях регіону, освітні програми для молоді, лікувально-оздоровчі програми, літній відпочинок для духовенства і дітей, знайомство з монастирським виробництвом (оливкова олія, вино), загальним життям єпархії тощо.

Прес-служба Паломницького Центру УПЦ

Просмотров: 10

Залишити відповідь