КИЇВ. У Звіринецькому монастирі освячено храм в ім’я святителя Іоасафа Бєлгородського та священномученика Іоасафа (Жевахова)

22 грудня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України  Володимира, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав  київський Архангело-Михайлівський Звіринецький монастир, де звершив чин освячення храму в ім’я святителя Іоасафа Бєлгородського та священномученика Іоасафа (Жевахова), а після — Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили: намісник Свято-Троїцького Іонинського монастиря єпископ Обухівський Іона, глава Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба,  насельники Звіринецької обителі у священному сані на чолі з намісником архімандритом Кассіаном (Шостаком).

ДO РЕЧІ. Монастир на Звіринці донедавна був скитом київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря. Скит був перетворено в монастир рішенням Священного Синоду УПЦ від 9 липня 2009 року (журнал № 37).

На сьогодні у Звіринецькому монастирі діють храми: найдревніший — печерний, на честь Архангела Михаїла; над входом у Звіринецькі печери — на честь усіх преподобних Звіринецьких; храм на честь ікони Божої Матері «Усіх скорботних Радість»; храм в ім’я святителя Іоасафа Бєлгородського та священномученика Іоасафа (Жевахова).

Освячений цього дня храм, є найбільшим з діючих у монастирі та розташований  в цокольному приміщенні соборного храму на честь ікони Божої Матері «Усіх скорботних Радість».

 

Просмотров: 94

Залишити відповідь