УКРАЇНА-ГРЕЦІЯ. Паломницька група Української Православної Церкви відвідала острів Корфу

22-23 грудня, напередодні святкування дня пам’яті  святителя Спиридона Триміфунтського, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира паломницька група Української Православної Церкви на чолі із митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном відвідала острів Корфу (Греція), де почивають чесні мощі святого.

До складу групи також увійшли архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, голова Синодального відділу соціального служіння і благодійності архідиякон Сергій Косовський, народний депутат Украіни Ігор Рибаков, директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко, духовенство та вірні Української Православної Церкви.

 22 грудня група зустрілась з митрополитом Керкірським, Паксійським і Діапонтійських островів Нектарієм, єпархіальним архієреєм острова Корфу, і звершила акафист святителю Спиридону біля його святих мощей, які почивають у південному приділі храму.

23 грудня Високопреосвященнішим митрополитом Симеоном у співслужінні архієпископа Никодима та духовенства, що входить до складу делегації, було звершено Божественну літургію у храмі в ім’я святителя Спиридона Триміфунтського.

Після відправи архіпастирі відслужили подячний молебень перед мощами святителя Спиридона та піднесли сугубі молитви за Українську державу та її народ, а також – за Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Прес-служба Паломницького Центру УПЦ

Просмотров: 58

Залишити відповідь