КИЇВ. Ректор та провідні наукові співробітники Інституту медицини праці НАМН України удостоєні нагород УПЦ

В 2013 році Інститут медицини праці Національної Академії медичних наук України відзначає своє 85-річчя. За цей час Інститут став відомим у світі науковим медичним закладом, діяльність якого пов’язана з поліпшенням умов праці, охороною здоров’я та попередженням професійних хвороб серед працюючого населення України. За цей час було зроблено багато наукових відкриттів в галузі гігієни праці та охорони професійної патології, створена система промислової медицини та медичного нагляду за здоров’ям працюючих, удосконалена діагностика, лікування та профілактика ряду професійних хвороб.

Заслуги у діяльності Інституту пов’язані з його співробітниками, які незалежно від історичних часів і політичних течій віддано служили ідеалам милосердя, перебуваючи на передових ланках охорони фізичного та душевного здоров’я всього нашого народу.

В ювілейні дні, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, засідання Вченої ради Інституту відвідав вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій.

Преосвященний владика передав вченим від Блаженнішого Митрополита Володимира привітання з 85-річчям установи та благопобажання. Також за багаторічні труди на благо народу України, єпископ Феодосій вручив ректору Інституту Ю. І. Кундієву орден УПЦ святого апостола Андрія Первозванного, а провідним науковим співробітникам Інституту ордена і Благословенні грамоти Української Православної Церкві.

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви в подарунок колективу-ювіляру прозвучала пісня “Стоїть гора високая” у виконанні студентів Київських духовних шкіл.

Просмотров: 40

Залишити відповідь