КИЇВ. Відбулася прес-конференція з нагоди привезення в Київ Дарів волхвів


15 січня у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася прес-конференція з нагоди привезення в Київ 24 січня’14 Дарів волхвів – однієї з небагатьох реліквій, що пов`язані  із земним життям Спасителя та збереглися до сьогоднішнього дня.

Учасники: протоієрей Георгій Коваленко, прес-секретар Предстоятеля УПЦ; протоієрей Віктор Іващук, координатор привезення Дарів волхвів в Київ, секретар Київської єпархії по місту Києву.

Дари волхвів будуть привезені в Київ вперше. Постійне місце їхнього зберігання – монастир святого Павла, що на святій горі Афон в Греції.

Дари волхвів будуть доступні прочанам протягом шести діб з 24 по 30 січня у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі. В ці дні тут можна буде помолитися Спасителю і торкнутися реліквії, освяченої дотиком Новонародженого.

Про поклоніння волхвів, що принесли дари – золото, ладан і смирну – Богонемовляті Христу, йдеться в Євангелії від Матфея.

Довідка

Згідно з переказами, відображеними в письмових візантійських джерелах, Дари волхвів разом зі Своєю чесною ризою і поясом передала Єрусалимській Церкві Сама Пресвята Богородиця. В Єрусалимі дари перебували до IV ст., а за імператора Східної Римської імперії Аркадія (395-408) були перенесені в столицю Візантії — Константинополь. В афонський монастир св. Павла реліквію було передано в 1470 р., після захоплення Константинополя турками.

Просмотров: 11

Залишити відповідь