МОСКВА. Голова Учбового комітету взяв участь у першому засіданні робочої групи з вироблення єдиного освітнього стандарту та оцінки якості підручників для бакалаврату духовних шкіл

22 січня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент взяв участь у першому засіданні робочої групи з вироблення єдиного освітнього стандарту та оцінки якості підручників для бакалаврату духовних шкіл, яке пройшло в Відділі зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату.
Засідання очолив голова ВЗЦЗ митрополит Волоколамський Іларіон. На початку зустрічі митрополит Іларіон розповів присутнім про цілі і завдання, поставлені Вищою Церковною Радою перед новоутвореним органом, оголосив порядок денний засідання і окреслив пріоритетні напрямки роботи .

У ході засідання члени робочої групи висловили свої коментарі стосовно єдиного освітнього стандарту для духовних семінарій Московського Патріархату та відносно переліку загальнообов’язкових підручників. Було обговорено склад підгрупи, яка займеться створенням навчально-методичної бази для єдиного освітнього стандарту . Також відбулося обговорення складів підгруп, які будуть спеціалізуватися на підготовці підручників з основних семінарських дисциплін.

***

Робоча група з вироблення єдиного освітнього стандарту та оцінки якості підручників для бакалаврату духовних шкіл була створена рішенням Вищої Церковної Ради РПЦ 22 листопада 2013 року.

 

 

mospat.ru

Просмотров: 12

Залишити відповідь