Українська Православна Церква ініціювала Всеукраїнську дитячу молитву про мир в Україні

26 січня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, керуючий справами УПЦ Бориспільський і Броварський Антоній в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври відслужив молебень про мир в Україні.
Його Високопреосвященству співслужили секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук та секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук.

Під час богослужіння митрополит Антоній зазначив, що в усіх храмах Української Православної Церкви лунатиме дитяча молитва про мир в Україні.

«Діти проти кровопролиття. Вони не хочуть втратити своїх братів, сестер, батьків. Українська Православна Церква виступила з ініціативою провести дитячі молебні по всій Україні. Сьогодні дні особливих випробувань, і сьогоднішня молитва особлива. Через чисті душі наших дітей ми будемо взивати до Всемилостивого Господа, щоб Він дарував нашій батьківщині мир, відвернув від ненависті та братовбивства», – сказав зокрема митрополит Антоній.

«Господь казав Своїм учням: “Пустіть дітей приходити до Мене і не бороніть їм, бо таких є Царство Боже” (Мк.10,14). Сподіваємося, що дитяча чиста і полум`яна молитва не дасть дорослим зробити невиправну помилку», – додав Високопреосвященніший владика.

 

За матеріалами сайтів УНІАН та КДАіС

Просмотров: 36

Залишити відповідь