Завершилося перебування Дарів волхвів в Києві

3 24 по 30 січня священна реліквія Афону – Дари волхвів –  перебувала в Стефанівському  приділі Успенського собору Києво-Печерської Лаври. За час перебування  Дарам  вклонилися понад 280 тисяч паломників.

24 січня ковчег з Дарами в аеропорту  «Бориспіль» зустріли вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій та  координатор привезення Дарів волхвів в Київ, секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук.

Ковчег доставила делегація афонського монастиря святого Павла на чолі з  ігуменом обителі архімандритом Парфенієм.

З аеропорту священну реліквію Афона було доставлено до Києво-Печерської Лаври, де в Успенському соборі, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней очолив подячний молебень.

30 січня в Успенському соборі  відбувся брифінг «Підсумки перебування Дарів волхвів в Києві».

Перед проводами Дарів волхвів, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський  Антоній, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, відслужив подячний молебень.

Нагадаємо, що з 6 по 13 січня  ковчег із Дарами волхвів перебував в Москві, з 14 по 17 січня  – в Санкт-Петербурзі, з 18 по 24 січня – в Мінську.

Просмотров: 17

Залишити відповідь