Православна Церква в Америці долучилася до Української Православної Церкви у молитві за країну та народ


Його Блаженству
Блаженнішому Володимиру
Митрополиту Київському і всієї України

Ваше Блаженство,
дорогий брате й у Господі співслужителю!

Висловлюю Вам спільний біль і печаль єпископату, духовенства, чернецтва та вірян Православної Церкви в Америці щодо кризи, яка триває у Вашій країні, особливо відносно жорстоких зіткнень у Києві, які шокували світ. Нехай наш Милостивий Господь Ісус Христос подасть райське блаженство численним загиблим, а пораненим Свою божественну цілющу силу.

Наразі перед всіма українцями стоїть питання: чи покладе кровопролиття кінець насиллю, чи, навпаки, посилить його? Це питання стоїть перед сумлінням кожного громадянина. Це питання стоїть перед владою й протестувальниками.

Під час протистоянь останніх місяців голос Української Православної Церкви закликав до припинення насильства. У цьому закликові до вас приєднались інші церкви та релігійні громади України. Ми вдячні за це моральне свідчення задля мирного й справедливого суспільства та шкодуємо, що воно не запобігло падінню до кривавого насилля.

У цей час великої небезпеки лише християнське свідчення миру й справедливості може привести до відмови від насилля, тим самим рятуючи численні життя, рятуючи українську націю і суспільство.

Це щиросердне повідомлення спрямовано Вашому Блаженству, а через Вас єпископату, духовенству, чернецтву та вірянам Вашої Церкви, в якості молитовної підтримки місії Вашої Святої Церкви як миротворця українського суспільства та нації.

У цей час небезпеки Православна Церква Америки долучається до Вашої Святої Церкви в палкій молитві та благаннях до Бога. Ці слова Молитви Першого часу є провідником для усіх нас – чи то в Україні, чи в Америці: Христе, Світло Істинне, що освітлюєш і освячуєш кожну людину, що приходить на світ! Нехай відзначиться на нас світло Лиця Твого, щоб у ньому ми побачили світло неприступне. Направ стопи наші до виконання заповідей Твоїх, молитвами Пречистої Твоєї Матері і всіх святих. Ми просимо наші парафії, монастирі й семінарії включити наступне прохання за страждання української нації і народу в прохальну ектенію: «Щоби народу України подалась мудрість, взаємоповага та любов, які захистять його від насилля, збережуть його в мирі, принесуть йому єдність і справедливість, Господа просімо».

З любов’ю в Господі,

+ТИХОН
Архієпископ Вашингтонський
Митрополит всієї Америки і Канади

Просмотров: 48

Залишити відповідь