Керуючий справами УПЦ взяв участь в інтронізації нового єпархіального митрополита Еладської Православної Церкви

З 28 по 31 березня з благословення Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав Грецію, де взяв участь в інтронізації митрополита Кітруського і Катерінінського Георгія (Хрізостому), обраного Священним Синодом Еладської Православної Церкви 27 лютого й рукопокладеного 1 березня 2014 року.

Митрополит Антоній в перший день перебування у Греції 28 березня відвідав Вищу Церковну Академію в Салоніках, з якою Київські духовні школи вже тривалий час мають плідну співпрацю. В цьому закладі довгий час ніс послух викладача митрополит Георгій. Того ж дня ввечері у місті Верія в храмі святих безсрібників Косьми і Даміана митрополит Антоній молився за читанням акафісту Пресвятій Богородиці, що очолив новорукопокладений митрополит Кітруський Георгій, який тривалий час був настоятелем цього храму до свого обрання на архієрейске служіння. За читанням акафісту молились ієрархи-гості з інших Помісних Православних Церков:  Константинопольської, Антіохійської, Єрусалимської, Сербської, Румунської, Польської.

29 березня після звершення останньої Божественної літургії у своїй парафії у місті Верія, митрополит Георгій разом з гостями відправились до міста Катеріні, де на центральній площі його зустрічали жителі міста, духовенство митрополії, представники місцевої влади та близько 40 митрополитів з різних єпархій Еладської Церкви, що також були запрошені на церемонію інтронізації. Далі хресним ходом, в супроводі оркестру й військових, всі учасники урочистостей направились до кафедрального Свято-Вознесенського собору, де відбувся чин інтронізації за участі Глави Еладської Православної Церкви Архієпископа Афінського і всієї Елади Ієроніма ІІ.

30 березня митрополит Кітруський і Катерінінський Георгій у співслужінні митрополита Бориспільського і Броварського Антонія та інших представників Помісних Православних Церков, а також при чисельному зібранні віруючих, звершив свою першу Божественну літургію у кафедральному соборі митрополії.

Керуючий справами УПЦ, вітаючи новообраного митрополита Георгія, передав йому в дар архієрейську панагію з побажаннями незмінної допомоги Божої в новому служінні.

Під час урочистостей митрополит Бориспільський і Броварський Антоній мав коротку бесіду з Архієпископом Афінським і всієї Елади Ієронімом ІІ.

В поїздці митрополита Антонія супроводжували голова Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба та секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

 

 

Просмотров: 59

Залишити відповідь