КИЇВ. Представники УПЦ взяли участь у зустріч Міністра охорони здоров’я з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

11 квітня відбулася зустріч Міністра охорони здоров’я Олега Мусія з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій України.

Українську Православну Церкву представляли єпископ Ірпінський Климент – представник Головуючого ВРЦіРО, протоієрей Владислав Софійчук – представник УПЦ у Громадській раді при МОЗ України, протоієрей Генадій Батенко – заступник голови Синодального медичного відділу УПЦ.

Метою зустрічі є відновлення роботи Громадської ради при МОЗ України з питань співпраці з ВРЦіРО, яка впродовж останніх трьох років була призупинена.

«Я бачу нашу співпрацю відкритою, чесною і рівноправною. Переконаний, що ця взаємодія буде корисною для українського народу. У нас спільна гуманітарна місія, охорона здоров’я і церква завжди йшли поряд. Разом ми зможемо досягти успіху в розбудові суспільства, де морально-етичні засади будуть визначальними, а виконання етичного професійного кодексу, зокрема, кодексу медичного працівника – обов’язковим», – сказав Олег Мусій.

Представник Головуючого в ВРЦіРО єпископ Ірпінській Климент подякував Міністру МОЗ О. С. Мусію й членам Громадської ради при МОЗ України з питань співпраці з ВРЦіРО за організацію і проведення цієї зустрічі. Владика Климент наголосив на важливості тих питань, які внесені в порядок денний найближчих засідань Громадської ради, й висловив сподівання, що співпраця з МОЗ буде мати не декларативний характер, а буде  конструктивною й втілиться в реальні справи на благо нашої Вітчизни.

Серед подальших напрямків спільної роботи були визначені наступні напрямки:

–      залучення фахівців Церков і релігійних організацій до надання безкоштовної медико-психологічної допомоги всім потребуючим, особливо постраждалим і очевидцям розстрілів людей на Майдані Незалежності у Києві;
–       профілактика ВІЛ/СНІД засобами, що не протирічать моралі та не розбещують молодь;
–       практичне втілення Державної Програми щодо підготовки молоді до подружнього життя;
–       розробка та втілення комплексу заходів, спрямованих на запобігання практиці абортів і підтримку кожної вагітності;
–       підтримка здорового способу життя через вдосконалення санітарно-просвітницької роботи та розвиток соціальної реклами;
–       співпраця у розвитку паліативної та хоспісної допомоги в Україні.

Учасники зустрічі домовилися доопрацювати угоду про співробітництво та положення про Громадську раду, делегувати до її складу нових представників від церков і релігійних організацій та визначити відповідальних за співпрацю з боку МОЗ.

11

Протоієрей Владислав Софійчук,
представник УПЦ у Громадській раді при МОЗ України.
Фото  МОЗ України

Просмотров: 26

Залишити відповідь