КИЇВ. У Великий четвер Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри звершив Божественну літургію в Успенському соборі Лаври

17 квітня, у Великий четвер, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій звершив Божественну літургію святителя Василія Великого, що в цей день відповідно до Церковного уставу поєднується з Вечірнею, в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Його Високопреосвященству  співслужили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Макарівський Іларій, а також духовенство обителі у священному сані.

За Літургією митрополит Онуфрій  звершив хіротонії: у священика  було висвячено  диякона Віталія Пермяка, а у сан диякона  – новопостриженого вихованця 3-го класу Київської духовної семінарії монаха Філарета (Самченка).

Після Євангельського читання митрополит Онуфрій звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Богослужіння цього дня присвячено згадуванню Тайної Вечері, на якій Іісус Христос омив ноги своїм учням, тим самим показавши  приклад смирення і братерської любові. Ключовим моментом Тайної Вечері є встановлення Спасителем головного Таїнства християнської віри ― Причастя. Тому  в цей  день усі віруючі по можливості намагаються причаститися Тіла та Крові Господа нашого Іісуса Христа.

 

Фото сайт КДАіС

Просмотров: 37

Залишити відповідь