КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр відвідав Київський Будинок Дитини у смт Ворзель та будинок престарілих.


27 травня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр відвідав Київський міський Будинок Дитини імені М. М. Городецького в смт Ворзель та будинок престарілих у місті Києві.

Владику супроводжував голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

У Будинку Дитини перебувають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, з органічними ураженнями центральної нервової системи та порушеннями психіки віком від народження до 5-х років.
Священнослужителі вручили подарунки для закладу та солодощі для дітей.

Під час  зустрічі з персоналом закладу, владика Олександр  зауважив, що Українська Православна Церква і надалі опікуватиметься цим закладом.

Також митрополит Олександр та протоієрей Валентин Марчук роздали підопічним цього закладу іконочки у благословення, а для керівництва закладу ікону святителя Миколая.

«Благодійність, допомога тим, хто цього потребує – це діяльність, яку Православна Церква здійснює, виконуючи заповідь свого засновника Господа нашого Іісуса Христа. Переказую вам також благословення Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира», – сказав митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

«Усі ці благодійні заходи наша Церква буде і надалі продовжувати. Ми допомагаємо нужденним, незрячим, нечуючим, не обходить увага Церкви і ветеранів, ліквідаторів та потерпілих від аварії на ЧАЕС. Це – ті справи, які виконує Церква, це те, що заповідав нам робити Христос-Спаситель», зауважив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Головний лікар закладу Тетяна Василівна подякувала митрополиту Олександру за увагу і за цінні подарунки.

Цього дня митрополит Олександр завітав і до Будинку престарілих у Києві, де нещодавно провів соціальний захід до дня Пасхи та передав дівчині, котра лікується і  вкрай потребує допомоги, кошти на реабілітацію.

 

 

https://youtu.be/XswMRTKhlkQ

Просмотров: 104

Залишити відповідь