ГРЕЦІЯ. Паломницька група Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром відвідала Святу Гору Афон

28-30 травня, по благословенню Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр на чолі паломницької групи Української Православної Церкви відвідав Святу Гору Афон.

29 травня, в день свята Вознесіння Господнього, митрополит Олександр очолив святкове богослужіння у Свято-Пантелеімонівському монастирі на Святій Горі Афон. Його Високопреосвященству співслужили священноігумен обителі архімандрит Ієремія (Алексін), братія обителі у священному сані та духовенство паломницьких груп.

У п’ятницю, 30 травня, на запрошення ігумена монастиря Ксенофонт архімандрита Олексія, митрополит Олександр звершив Божественну літургію у Соборному храмі цієї обителі. За богослужінням співав хор студентів Київських духовних шкіл, які також цими днями перебували паломницькою групою на Святій Горі Афон. За богослужінням митрополиту Олександру співслужили священноігумен монастиря Ксенофонт архімандрит Олексій, викладачі Київських духовних шкіл у священному сані та духовенство обителі. За богослужінням молилися ктитор Спасо-Преображенського Собору м. Києва Ігор Лисов та паломники.

Під час спілкування з ігуменом обителі після Божественної літургії митрополит Олександр особливо зазначив, що саме благословенням та сприянням архімандрита Олексія у жовтні 2013 року до м. Києва було привезено велику християнську святиню – десницю святого великомученика Георгія Побідоносця, що зберігається у монастирі. Також митрополит Олександр подякував отцю Олексію за любов до України та українських паломників, за гостинність, що він проявив, прийнявши у обителі Ксенофонт чисельну групу паломників з України.

У свою чергу ігумен обителі подякував митрополиту Олександру за його прибуття до обителі та урочисте богослужіння, звернувся зі словами настанови до студентів. На згадку про відвідини обителі він передав митрополиту Олександру ікону Спасителя, а кожному із студентів подарував іконки великомученика Георгія Побідоносця.

Просмотров: 17

Залишити відповідь