КИЇВ. У день Святої Трійці Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри очолив Божественну літургію в Києво-Печерській Лаврі

8 червня,  в неділю 8-у після Великодня, день Святої Трійці (П’ятидесятниці),  Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій звершив Божественну літургію та Вечірню на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври.

Йому співслужили: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит  Бориспільський і Броварський  Антоній, єпископи – Ірпінський Климент,  Бородянський Варсонофій, а також братія монастиря та викладачі Київських духовних шкіл у священному сані.

У архіпастирському слові, сказанному під час богослужіння, митрополит Онуфрій  розкрив значення свята, що сьогодні відзначається, а також привітав віруючих.

За богослужінням митрополит Онуфрій висвятив у священика студента ІV курсу академії диякона Олександра Бондаря.

Однією з особливостей богослужіння на свято Трійці є те, що під час нього читаються коліннопреклонні молитви, що були складені в IV столітті святителем Василієм Великим.

На свято Трійці прийнято прикрашати храми та помешкання травою, квітками та гілками дерев. Так святкувала П’ятидесятницю Церква Старозавітна. Новозавітна також зберегла цей звичай, придавши йому нове значення: тепер молода зелень та квіти не тільки символізують приношення Богу зачатків весни, але й саму Церкву Христову, а також вказують на оновлення людей Духом Святим.

Привітання Місцеблюстителя зі святом Трійці >>>

Фоторепортаж >>>

Просмотров: 62

Залишити відповідь