Паломницький Центр Української Православної Церкви: події травня 2014 року


Травень був відзначений кількома поїздками до святинь далекого зарубіжжя, організованих Паломницьким Центром УПЦ. Так, у першій декаді місяця відбулось паломництво маршрутом «Апостольська Греція», під час якого віряни з України відвідали святині стародавньої Еллади.

Інший маршрут святинями Греції був реалізований наприкінці травня. Учасники цієї поїздки, крім Греції, відвідали італійське містечко Барі, де 22 травня взяли участь у святкуваннях з нагоди дня пам’яті святителя Миколая Чудотворця. Саме в місті Барі зберігаються мощі святителя Миколая.

В період з 3 по 10 травня група паломників з України перебувала в Ізраїлі. Учасники поїздки відвідали Єрусалим, Віфлеєм, Галілею, та інші місця біблійної оповіді.

Також на початку травня була здійснена паломницька поїздка до святинь Сербії і Чорногорії, організована Паломницьким Центром УПЦ і Паломницькою службою Одеської єпархії.

У переддень свята Вознесіння група паломників з України відправилася до Румунії, де відвідала Нямецьку Вознесенську Лавру. В день свята Вознесіння паломники взяли участь в урочистій літургії з нагоди престольного свята цієї стародавньої обителі.

В травні Паломницьким Центром УПЦ розпочато цикл благодійних екскурсій для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Так, 15 травня вихованці Васильківського ПТУ-інтернату відвідали екскурсію «Стародавній Київ».

В останніх числах травня відбулась поїздка керівників і співробітників паломницьких служб Руської Православної Церкви в Йорданію. Паломництво було організоване за запрошенням короля Йорданії Абдалли ІІ і за підтримки  Руської Духовної Місії. У заході взяв участь директор Паломницького Центру Української Православної Церкви Володимир Теліженко. Учасники поїздки відвідали християнські святині та археологічні пам’ятки країни. Мета поїздки – розвиток паломництва в Йорданії.

Одну з подій минулого місяця багато хто з паломників очікував з нетерпінням. 24 травня був розпочатий набір груп для поїздки в Ізраїль на свято Хрестовоздвиження. В період 22-28 вересня 2014 року Паломницький Центр Української Православної Церкви пропонує програми поїздок в Ізраїль зі знижкою 30%. Ця щорічна акція дозволяє щороку відвідувати Святу Землю малозабезпеченим родинам.

 

Подробиці на сайті Паломницького Центру УПЦ >>>

 

 

Просмотров: 238

Залишити відповідь