КИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з Головою Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ в Україні

17 червня в Києво-Печерській Лаврі Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з Головою Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ в Україні паном Ертугрулем Апаканом, якого супроводжував заступник Голови Місії Олександр Хуг, спеціальний радник Онур Осчері та перекладач пані Оксана Корчак.

В зустрічі також взяв участь секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

Під час зустрічі йшлося про суспільно-політичну ситуацію в країні та роль Української Православної Церкви в можливому вирішенні цієї кризової ситуації.

Дипломат розповів про те, що Місія ОБСЄ до цих пір не спромоглася звільнити вісьмох своїх спостерігачів, які були захоплені в полон на Сході України 26 і 29 травня поточного року. Він зазначив, що люди на Сході України бажають присутності спостерігачів в якості нейтральної сили, якій доручено знизити напруженість і сприяти нормалізації ситуації. Утримання спостерігачів в якості заручників, на думку дипломата, шкодить як їм самим, так і всім сторонам конфлікту в Україні. Пан Е. Апакан попросив посильного сприяння Української Православної Церкви у звільненні згаданих спостерігачів Місії ОБСЄ.

Митрополит Антоній у відповідь сказав, що утримання в неволі спостерігачів ОБСЄ не відповідає нічиїм інтересам. Керуючий справами заявив, що Українська Православна Церква безумовно засуджує такі дії й «закликає тих, від кого це залежить, до негайного і безумовного звільнення представників ОБСЄ, а також і інших людей, які утримуються в полоні та є непричетними до безпосереднього військового протистояння».

Під час зустрічі також було зазначено, що Українська Православна Церква робить все можливе, щоб утримати українське суспільство від сповзання у прірву повномасштабної громадянської війни та постійно закликає співвітчизників уникати насилля й намагатися знайти вихід з ситуації, що склалася, мирним шляхом.

На завершення зустрічі владика Антоній вручив гостям пам’ятні подарунки.

Просмотров: 45

Залишити відповідь