КИЇВ. Відбулося засідання секретаріату Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій


26 червня в приміщенні Українського Біблійного Товариства у Києві відбулося робоче засідання секретаріату Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, – міжрелігійного органу, в якому сьогодні головує Українська Православна Церква.

За дорученням Головуючого у ВРЦіРО Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, роботу органу очолив вікарій Київської Митрополії Української Православної Церкви єпископ Боярський Феодосій. В засіданні також взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

Представники церков та релігійних організацій обговорили стан державно-конфесійних відносин, а також порядок денний найближчого засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, в якому прийматимуть участь голови конфесій.

В рамках засідання також відбулася дискусія щодо низки заяв директора Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України В. В. Юшкевича, які є втручанням у внутрішні справи Української Православної Церкви та розцінюються як перевищення посадових повноважень. Окрім того, такі заяви отримали неоднозначну реакцію в релігійному середовищі України та негативну оцінку фахових експертів. Представники конфесій вирішили довести результати дискусії до глав церков та релігійних організацій.

Водночас Секретаріат ВРЦіРО схвально сприйняв пропозицію Президента України до церков і релігійних організацій долучитися до реалізації мирного плану у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 25 червня Петро Порошенко запропонував священнослужителям підтримати людей, які перебувають у полоні бойовиків і сприяти налагодженню діалогу для їх звільнення. “Це те служіння Богу, на моє розуміння, якого сьогодні потребує Україна, народ і заручники”, – наголосив Президент.

 

Просмотров: 17

Залишити відповідь