Журнали засідання Священного Синоду Української Православної Церкви від 07 липня 2014 року


Ж У Р Н А Л №34

 У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Інформацію Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія про завершення скорботних заходів, що пройшли у зв’язку зі смертю та погребінням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Довідка:

В суботу вранці, 5 липня 2014 року на 79 році життя та на 23 році Предстоятельського служіння після тривалої хвороби в лікарні відійшов до Господа Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Розпорядженням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія була створена Комісія з організації та проведення поховання Предстоятеля Української Православної Церкви. Вдень труна з тілом спочилого Предстоятеля Української Церкви було доставлено до резиденції Митрополита Київського і всієї України у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, де Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій відслужив заупокійну літію, під час якої молився Президент України Петро Порошенко.

Цього ж дня ввечері перед початком Всенічного бдіння труна з тілом Блаженнішого Митрополита Володимира було перенесено до Успенського собору Києво-Печерської Лаври.

В неділю, 6 липня 2014 року, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у співслужінні ієрархів Української Православної Церкви та духовенства звершив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. За богослужінням підносилися сугубі молитви за спокій душі новопреставленого Блаженнішого Митрополита Володимира.

Цього ж дня о 12.00 в резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. Засідання розпочалося заупокійною літією за новопреставленого Предстоятеля. На засіданні було затверджено склад Комісії з організації та проведення поховання Предстоятеля Української Православної Церкви і створено Комісію з прийому майна спочилого.

Священний Синод прийняв Звернення, в якому сповістив єпископат, духовенство, ченців та вірян Української Православної Церкви про кончину Предстоятеля та закликав піднести щирі молитви за спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира.

Увечері, 6 липня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври відбулося Всенічне бдіння, яке очолив МісцеблюстительКиївської митрополичої кафедри у співслужінні представників Помісних Православних Церков, єпископату та духовенства Української Православної Церкви. Після богослужіння була відслужена заупокійна літія за спочилим.

Вранці, 7 липня 2014 року на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври була звершена Божественна літургія і чин відспівування Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, в яких прийняли участь представники Помісних Православних Церков, єпископат та духовенство Української Православної Церкви.

Після завершення відспівування гроб із тілом спочилого Митрополита був обнесений навколо Успенського собору Києво-Печерської Лаври та доставлений до лаврського братського кладовища, де спочилий був похований біля храму Різдва Божої Матері на Дальніх печерах.

УХВАЛИЛИ:

  1. Священний Синод, підносячи молитви до Господа Вседержителя за спокій душі новопреставленого Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, висловлює глибоку скорботу у зв’язку зі смертю Предстоятеля.
  2. Висловити подяку Святішому Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу за співчуття і молитви з приводу смерті Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та направлення для участі в похованні Предстоятеля Української Православної Церкви свого представника.
  3. Висловити подяку Предстоятелям Константинопольської, Єрусалимської, Грузинської, Сербської, Польської та Американської Помісних Православних Церков за прибуття до Києва представників їхніх Церков для участі в похованні Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
  4. Висловити подяку головам та представникам церков і релігійних організацій України, дипломатичним представникам та посадовцям інших держав, що особисто прибули вшанувати пам’ять Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
  5. Висловити подяку Президенту України П.О. Порошенку, Прем’єр-міністру України А.П. Яценюку та державним високопосадовцям за участь у скорботних заходах, у зв’язку зі смертю Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
  6. Висловити подяку Міністру внутрішніх справ України А.Б. Авакову, міському голові м. Києва В.В. Кличку, міським службам та установам за надану підтримку під час проведення скорботних заходів.
  7. Подякувати усім, хто у ці важкі дні для Української Православної Церкви висловив співчуття у зв’язку зі смертю її Предстоятеля, вшанував його у своїх публічних виступах та ЗМІ.
  8. Відзначити, що блаженна кончина Предстоятеля Української Православної Церкви супроводжувалася глибокою скорботою у народі. У всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви у ці дні звершувалися заупокійні богослужіння.
  9. Священний Синод закликає єпископат, духовенство, ченців та мирян Української Православної Церкви берегти пам’ять про блаженноспочилого Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Протягом більш ніж двох десятиліть, своєю жертовною любов’ю до всіх, Блаженніший Митрополит Володимир здійснював своє Предстоятельське служіння Святій Церкві та докладав чимало зусиль для подолання церковних розділень в Україні. Нехай пам’ять про спочилого Первосвятителя, допоможе нам та нашій Батьківщині у цей вкрай складний період тісніше згуртуватися та звершувати в мирі та братолюбстві служіння Богові, приносячи Йому добрі плоди.

Ж У Р Н А Л №35

 

 У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія —

МАЛИ МІРКУВАННЯ про скликання Собору єпископів Української Православної Церкви для обрання нового Предстоятеля Української Православної Церкви – Митрополита Київського і всієї України.

УХВАЛИЛИ:

Скликати Собор єпископів Української Православної Церкви в місті Києві 13 серпня 2014 року.

ОНУФРІЙ, МИТРОПОЛИТ ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ І БУКОВИНСЬКИЙ,
МІСЦЕБЛЮСТИТЕЛЬ КИЇВСЬКОЇ МИТРОПОЛИЧОЇ КАФЕДРИ

Члени Священного Синоду:
АГАФАНГЕЛ, МИТРОПОЛИТ ОДЕСЬКИЙ І ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ
ЛАЗАР, МИТРОПОЛИТ СІМФЕРОПОЛЬСЬКИЙ І КРИМСЬКИЙ   
ІЛАРІОН, МИТРОПОЛИТ ДОНЕЦЬКИЙ І МАРІУПОЛЬСЬКИЙ
ПАВЕЛ, МИТРОПОЛИТ ВИШГОРОДСЬКИЙ І ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ
МАРК, АРХІЄПИСКОП ХУСТСЬКИЙ І ВИНОГРАДІВСЬКИЙ
МИТРОФАН, АРХІЄПИСКОП ЛУГАНСЬКИЙ І АЛЧЕВСЬКИЙ  
СЕРГІЙ, МИТРОПОЛИТ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ І КРЕМЕНЕЦЬКИЙ
МИТРОФАН, АРХІЄПИСКОП ГОРЛІВСЬКИЙ І СЛОВ’ЯНСЬКИЙ
ПАНТЕЛЕІМОН, ЄПИСКОП ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ І КОЛОМИЙСЬКИЙ
АНТОНІЙ, МИТРОПОЛИТ БОРИСПІЛЬСЬКИЙ І БРОВАРСЬКИЙ,
КЕРУЮЧИЙ СПРАВАМИ УПЦ

Просмотров: 226

Залишити відповідь