КИЇВ. У день пам’яті преподобного Антонія Печерського Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри звершив Божественну літургію в Києво-Печерській Лаврі

23 липня, у день пам’яті засновника Києво-Печерської Лаври та всього руського чернецтва преподобного Антонія Печерського,  Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі монастиря.

Його Високопреосвященству співслужили: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити: Тернопільский і Кременецький Сергій, Овруцький і Коростенський Віссаріон, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерковський і Богуславський Августин, Сарненський і Поліський Анатолій, архієпископи: Луганський і Алчевський Митрофан, Білогородський Миколай, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Запорізький і Мелітопольський Лука, Городницький Олександр, єпископи: Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Новомосковський Євлогій, Львівський і Галицький Філарет, Боярський Феодосій, Обухівський Іона, Ірпінський Климент, Бердянський і Приморський Єфрем, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Васильківський Миколай, насельники Лаври у священному сані та духовенство столиці.

Митрополит Онуфрій у своєму слові після Євангелія зазначив, що весь сонм преподобних Печерських – це плоди, які виросли внаслідок благодатного сіяння засновника Лаври преподобного Антонія.

Наприкінці богослужіння Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри від усього духовенства привітав Керуючого справами УПЦ з Днем тезоіменитства. “Преподобний Антоній посадив дерево, яке й понині приносить плоди. Таким плодом благодатного дерева є Ви, дорогий владико”, – зазначив митрополит Онуфрій.

У свою чергу, митрополит Антоній подякував священнослужителям за слова вітання, та нагадав, що доки є молитва чернеча, доки ллються сльози каяття, доти Церква буде виконувати свою спасительну місію, адже “чернецтво – серцевина церковного життя”.

Після відправи митрополит Онуфрій очолив Хресну ходу до території  Ближніх (Антонієвих) печер, де був відслужений молебень.

 

Сайт Київської Митрополії

Просмотров: 45

Залишити відповідь