КИЇВ. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри очолив богослужіння з нагоди престольного свята Ольгинського храму

24 липня, у день пам’яті великої рівноапостольної княгині Ольги, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Ольгинському храмі (вул. Архітектора Вербицького, 3-Г) у Дарницькому районі м. Києва.

Його Високопреосвященству співслужили: вікарій Київської Митрополії  єпископ Ірпінський Климент, секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук, благочинний 2-го Дарницького благочиння протоієрей Нестор Коломієць, настоятель храму протоієрей Всеволод Рибчинський,  духовенство столиці і храму.

Під час богослужіння митрополит Онуфрій  за заслуги перед Українською Православною Церквою нагородив отця Всеволода правом носіння другого хреста з прикрасами.

Наприкінці відправи, владика-Місцеблюститель привітав духовенство та  парафіян з престольним  святом.

***
Свято-Ольгинська парафія існує з 1994 р. Перші служби проводилися на вулиці перед житлово-експлуатаційною конторою, де було орендовано актовий зал під богослужіння. У 1997 р. почалося будівництво церкви св. благовірного князя Всеволода-Гавриїла, який 10 грудня 1998 р. освятив Митрополит Київський і всієї України Володимир.

Восени 2000 р. був освячений триповерховий будинок недільної школи з оригінальним оформленням фасаду.

У 2002 р. освячено адміністративно-господарчий корпус, в якому розміщено їдальню для щоденного годування незаможних (пенсіонерів та безпритульних).

Будівництво соборного храму в ім’я рівноапостольної княгині Ольги розпочато восени 2004 р. Нижній храм на честь рівноапостольних Костянтина та Єлени освячено у серпні 2005 р.

30 червня 2010 року Блаженніший Митрополит Володимир освятив накупольні хрести для головного храму парафії в ім’я святої рівноапостольної княгині Ольги, а 24 лютого 2011 року – його престол. 2 березня 2013 року було освячено хрест та дзвони для дзвіниці.

При парафії діє молодіжний клуб «Ковчег». Проводяться шкільні заняття для дітей та дорослих.

http://youtu.be/Vinr8fjhsGs

Просмотров: 91

Залишити відповідь