МОСКВА. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри взяв участь у засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви

25 липня  в Патріаршій і Синодальній резиденції в Даниловому монастирі в Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила відбулося чергове засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви.

В роботі Священного Синоду взяв участь Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

Перед початком засідання Святіший Патріарх Кирил та члени Священного Синоду пройшли в хрестовий храм Патріаршій резиденції, освячений на честь Всіх святих, в землі Руській просіяли, і помолилися за літією по новопреставленному Митрополиту Київському і всієї України Володимиру.

На початку роботи, звертаючись до членів Священного Синоду, Святіший Патріарх Кирил відзначив заслуги Блаженнішого Митрополита Володимира в справі збереження єдності канонічної Церкви в Україні:

“Після поминального богослужіння за Блаженнішим Владикою Митрополитом Володимиром ми маємо приступити до нашої роботи. Саме це богослужіння звертає нашу пам’ять, наш сердечний погляд до спочилого владики, який очолив Українську Православну Церкву в найважчий період її новітньої історії і з ім’ям якого пов’язано збереження єдності канонічної Церкви, вірність канонам і тим принципам побудови церковного життя, які утримують Церкву від розпаду, від єресей і від всяких негараздів. Дай Боже, і ми молимося сьогодні про це, щоб і в майбутньому Православ’я в Україні йшло тим же спасенним шляхом і щоб ніякі спокуси і ніякий тиск світу цього не змінили б цей єдино вірний і спасенний рух. Метою служіння Церкви є спасіння людських душ, а це діяння починається тут, на землі, і кінчається у вічності. І, щоб досягти вічності, ми повинні бути вірні Господу і Спасителю, Його Божественним заповідям і апостольським принципам улаштування церковного життя”.

Журнали >>>

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі

Просмотров: 33

Залишити відповідь