У день Преображення Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію в Києво-Печерській Лаврі

19 серпня православні християни відзначають одне із найбільших свят –  Преображення Господа нашого Іісуса Христа.

Цього дня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври.

Йому співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильский Павел, голова ВЗЦЗ УПЦ архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан, єпископ Квебекський Іриней (Православної Церкви Америки і Канади), єпископ Бородянський Варсонофій, духовенство обителі у священному сані.

За богослужінням Митрополит Онуфрій висвятив у священика  секретаря Канадської єпархії Православної Церкви в Америці протодиякона Назарія Полатайка.

Традиційно, в день свята Преображенння Господнього,  Владика Онуфрій звершив освячення плодів нового врожаю.

ДО РЕЧІ. Свято Преображення Господнє відзначається Православною Церковою з IV століття, коли свята рівноапостольна цариця Єлена побудувала на горі Фавор храм в честь Преображення. Для цього свята особливим є освячення плодів. Цей древній звичай відноситься до VIII століття. Колоски та виноград приносили у храм на знак вдячності Богові за Його любов, за дарування щедрого врожаю.

Фоторепортаж >>>

 Прес-служба Предстоятеля Української Православної Церкви

 

Просмотров: 71

Залишити відповідь