КИЇВ. Відбувся молебень перед численним паломництвом до Святої Землі

20 вересня в храмі Всіх святих, що в парку будівництва Кафедрального собору Української Православної Церкви, відбувся молебень “Про подорожуючих”.

За богослужінням молились вірні, які мають здійснити паломництво на Святу Землю в період з 21 по 29 вересня. Поїздка організована Паломницьким Центром Української Православної Церкви (pilgrims.in.ua) і вирізняється масовістю, оскільки у вказаний період авіакомпаніями надаються суттєві знижки на авіаквитки.

Богослужіння очолив єпископ Бородянський Варсонофій, вікарій Київської Митрополії, а також представники духовенства, які мають взяти участь у паломництві.

Владика Варсонофій підніс молитви за всіх учасників паломництва, поіменно згадавши кожного з них, а наприкінці богослужіння звернувся до присутніх зі словом настанови. Зокрема владика сказав: “Свята Земля – це духовна батьківщина для кожного християнина, оскільки вона зберігає пам`ять про земне життя Господа. Тут відбулись події, на честь яких встановлені православні свята”. Владика побажав усім учасникам паломництва торкнутись благодаті святих місць і без перешкод повернутись додому. Потім він особисто благословив кожного з присутніх і окропив святою водою.

Після закінчення молебню учасників запросили в галерею “Соборна”, де відбувся інструктаж перед поїздкою. Неоніла Ворсіна, заступник директора Паломницького Центру УПЦ, докладно розповіла як правильно підготуватись до поїздки та відповіла на численні запитання.

pilgrims.in.ua

Просмотров: 18

Залишити відповідь