ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію в жіночому монастирі на честь Боянської ікони Божої Матері на Буковині.

25 вересня, у день святкування Боянської ікони Божої Матері,  Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в жіночому монастирі на честь Боянської ікони Божої Матері, що знаходиться  в с. Бояни Новоселицького району Чернівецької області.

21 рік тому (18 грудня 1993 року) в парафіяльному храмі на честь Різдва Божої Матері явилась чудотворна ікона, а в 1995 році на основі боянської парафії було створено жіночий монастир. Сьогодні в обителі несуть чернечий послух і спасаються 122 сестри, багато з них доглядають за хворими дітьми, які живуть при Вознесенському Банченському монастирі.

Блаженнішому Владиці співслужили – архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій,  єпископ Банченський Лонгін, — саме владика Лонгін (на той час отець Михаїл) був настоятелем парафії в Боянах, коли там проявилась чудотворна ікона.

Молитву Предстоятеля розділили понад 80 священнослужителів з усієї Буковини та сотні православних християн Буковини та сусідньої Румунії.

Вітаючи сестер обителі і всіх гостей із престольним святом, Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав молитовного настрою і миру всім присутнім, усьому українському народу та цілій країні і Заступництва Божої Матері кожному, хто звертається по Її Милість.

Фото Марії Чопей

Просмотров: 271

Залишити відповідь