Предстоятель Української Православної Церкви з архіпастирським візитом відвідав Конотопську єпархію


1 жовтня, в день вшанування Молченської ікони Божої Матері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив  Божественну літургію у Софронієво-Молченському Різдва Пресвятої Богородиці  чоловічому монастирі.

Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, архієпископи –  Запорізький і Мелітопольський Лука, Ніжинський і Прилуцький Іриней, єпископи – Путивльський Антоній, Конотопський і Глухівський РоманБердянський і Приморський ЄфремБородянський Варсонофій, братія та гості обителі у священному сані.

Цього ж дня Предстоятель Української Православної Церкви відслужив молебень за мир в Україні в СпасоПреображенському храмі м. Глухова.

Після молебню Митрополит Онуфрій звернувся до всіх присутніх зі словами настанови. На молитовну згадку про відвідування храму, Архіпастир подарував громаді ікону Пресвятої Богородиці “Троєручиця”, привезену зі Святої Гори Афон.

2 жовтня Предстоятель Української Православної Церкви  відвідав Спасо-Преображенський храм м. Кролевець, де відслужив молебень за мир в Україні.

Після богослужіння Блаженніший Владика звернувся до віруючих та благословив початок Хресного ходу за мир в країні.

 

Фото Прес-служби Конотопської  єпархії

Просмотров: 66

Залишити відповідь