ЗАКАРПАТТЯ. Розпочався Архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви до Хустської єпархії

20 жовтня розпочався дводенний Архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до Хустської єпархії.

Після прибуття на Закарпатську землю, у місті Ужгород Предстоятеля зустріли: митрополит Хустський і Виноградівський Марк, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, єпископ Бердянський і Приморський Єфрем, голова Закарпатської облдержадміністрації Василь Губаль, голова Закарпатської обласної ради Іван Балога та  духовенство Мукачівської і Хустської єпархій.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Вечірнє богослужіння у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі села Іза-Карповтлаш. Йому співслужили: митрополит Хустський і Виноградівський Марк,  митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, Керуючий справами УПЦ,  митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Почаївський Володимир; архієпископи: Херсонський і Таврійський Іоанн, Чернівецький і Буковинський Мелетій, Мукачівський і Ужгородський Феодор; єпископи: Угольський Антоній, Ірпінський Климент, Бердянський і Приморський Єфрем, намісник обителі архімандрит Адріан (Малета) та братія монастиря у священному сані. За богослужінням молилися митрополит Кам‘янець-Подільський і Городоцький Феодор та єпископ Горлицький Паїсій (Польська Православна Церква).

Після богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви звершив чин освячення іконостасу новозбудованого монастирського храму на честь преподобного Олексія Карпаторуського.

 

Просмотров: 103

Залишити відповідь