БОЛГАРІЯ. Керуючий справами УПЦ взяв участь в освяченні храму в місті Ловеч

25 жовтня  Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, який відвідує Болгарію на запрошення ієрархів Болгарської Православної Церкви та з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, взяв участь в урочистому освяченні нижнього храму кафедрального собору міста Ловеч.

Святкове богослужіння, під час якого було освячено приділ на честь Введення у храм Пресвятої Богородиці, звершили: митрополити – Ловчанський ГавриїлБориспільський і Броварський АнтонійВоронезький і Лискинський Сергій, Старозагорський ГалактіонВарненський і Великопреславський ІоаннНеврокопський СерафимРусенський Наум, єпископи –  Велічський СіонБраницький Григорій, Банченський Лонгин, головний секретар Священного Синоду Болгарської Православної Церкви архімандрит Герасим (Нічєв), представник Святішого Патріарха Московського і всієї Русі при Святішому Патріархові Болгарському архімандрит Филип (Васильцев), глава адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба.

Після Божественної літургії правлячий архієрей Ловчанської митрополії Високопреосвященніший владика Гавриїл вручив гостям пам’ятні подарунки ікони Введення у храм Пресвятої Богородиці.

В свою чергу, прибулі на урочистості ієрархи, передали в дар новоосвяченому храму богослужбове начиння. Зокрема, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній передав Введенському храму Євхаристійний набір.

Сайт КДАіС

Просмотров: 37

Залишити відповідь