Черговий випадок агресії розкольників на Рівненщині

У той час, як на сайтах так званої УПЦ КП закликають духовенство і парафіян Української Православної Церкви дотримуватися Євангельських істин та «полюбити один одного», самі розкольники, м’яко кажучи, не поспішають втілювати християнські заповіді любові.

Черговий випадок захоплення храму відбувся у Рівненській єпархії. Як повідомляє прес-служба єпархії, після кількох невдалих спроб силою захопити Свято-Троїцький храм у с. Повча, Дубенського району, під час яких тілесних ушкоджень зазнав священик Іоанн Савчук (черепно-мозкова травма та струс мозку), 19 жовтня розкольники знову намагалися здійснити силову атаку. Попри фізичний і моральний натиск збоку радикально налаштованих представників Київського патріархату та «Правого сектору», храм у той день вдалося відстояти. Заради запобігання подальшого конфлікту, церкву було вирішено закрити й опечатати.

Проте через декілька днів, 21 жовтня, у присутності сільського голови, розкольники відімкнули замки на храмових дверях та повісили свої. Таким чином, фактично церковне приміщення та все майно, що знаходилося всередині, були відняті у законного власника – парафії Свято-Троїцького храму. Зазначимо, що, незважаючи на численні заяви до міліції та районної адміністрації, місцева влада залишає справу без розгляду.

На тому ж тижні був скоєний акт хуліганства на території Рівненського єпархіального управління. В ніч з 23 на 24 жовтня у приміщенні управління було вибито скло. Цілком імовірно, як припускають в єпархії, що ці події пов’язані між собою агресією, підбуреною представниками Київського патріархату.

За повідомленням прес-служби Рівненської єпархії

Просмотров: 96

Залишити відповідь