Керуючий справами УПЦ перебуває з офіційним візитом у Румунії

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення митрополита Клужського Андрія Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебуває з офіційним візитом в місті Клуж-Напока (Румунія).

В українську делегацію також входять старший помічник ректора Київської духовної академії з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев) і перекладач священик Миколай Попеску.
Метою візиту є участь митрополита Антонія в міжнародній конференції «Сповідь, Євхаристія і свідоцтво», яка пройде 2-6 листопада на базі богословського факультету університету імені Бабеша-Больяй (м. Клуж-Напока).

Також в рамках перебування в Клужській митрополії планується відвідання монастирів і храмів Трансильванії.

1 листопада  митрополит Бориспільський і Броварський Антоній  у супроводі митрополита Клужського Андрія відвідав монастир Никула.

Гостей зустрів ігумен обителі архімандрит Миколай з братією. Відразу після прибуття архіпастирі поклонились шанованому образу Пресвятої Богородиці «Одигитрія».

Високопреосвященніший митрополит Антоній звернувся до присутніх у храмі насельників монастиря і парафіян з проханням посилити молитву за Україну.

Владика Антоній  передав ігумену обителі  видання Київських духовних шкіл для монастирської бібліотеки та ікону Собору Києво-Печерських святих.

Отець Миколай провів для української делегації екскурсію по древній обителі, показав новий собор на честь Успіння Пресвятої Богородиці та будинок-музей митрополита Клужського Варфоломія – шанованого в Румунії та за її межами подвижника і духовного письменника.

Сайт КДАіС

Просмотров: 35

Залишити відповідь