На адресу Предстоятеля Української Православної Церкви надходять чисельні вітання з нагоди 70-річчя від дня народження

На адресу Предстоятеля Української Православної Церкви Його Блаженства, Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, надходять чисельні вітання від Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, предстоятелів Помісних Церков, Президента України та представників влади, церковних ієрархів, духовенства та мирян з нагоди 70-річчя від дня народження.

У своєму листі Його Святість, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил  вказав на велику роль життєвого прикладу, який подає Блаженніший Митрополит Онуфрій своїй пастві. Звертаючись до ювіляра, він відмітив: «Не владолюбство і не марнославство віку цього піднесли Вас на цю високу кафедру, але лагідність, з якою Ви наслідували приклад нашого Подвигоположника Христа, Котрий «тростини надломленої не доломить, і льону тліючого не погасить» (Мф. 12:20). Вірю, що ця лагідність і всеперемагаюча любов у Христі дадуть Вам сили для непохитного несення нелегкого Предстоятельського хреста, щоб виконалося слово святого апостола: «Минається і світ, і його пожадливість, а хто Божу волю виконує, той повік пробуває» (1 Ін. 2:16).

Зважаючи на ревне служіння та у зв’язку з 70-річчям від дня народження Предстоятель Руської Православної Церкви нагородив Блаженнішого Митрополита Онуфрія орденом преподобного Сергія Радонезького I ступеня.

Президент України Петро Олексійович Порошенко надіслав на адресу Предстоятеля Української Православної Церкви вітального листа, в якому разом із вітаннями відзначив, що Блаженніший Владика є талановитим організатором церковного життя, невтомним проповідником і добрим пастирем. Він високо оцінив різнобічну діяльність та зусилля ювіляра, спрямовані на відродження вітчизняної духовної спадщини.

У вітальній телеграмі Прем’єр-міністр України Арсеній Петрович Яценюк висловив щирі побажання стійкості і мудрості, які необхідні Блаженнішому Владиці та всьому українському народу у часи великих випробувань.

Просмотров: 272

Залишити відповідь