КИЇВ. Сестри Ставропігійного жіночого монастиря на честь Афонської ікони Божої Матері привітали Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 70-літтям

Після повернення Блаженнішого Митрополита Онуфрія з паломництва до Святої Гори Афон, одними з перших привітали Предстоятеля Української Православної Церкви з 70-літнім ювілеєм сестри жіночого монастиря на честь Афонської ікони Божої Матері, що поблизу  урочища Кип’яче Малинського району Житомирської області. Зустріч відбулася 13 листопада  у  Предстоятельській резиденції на території Києво-Печерської Лаври.

Настоятелька монастиря ігуменя Єкатерина (Смичок) побажала Його Блаженству міцного здоров’я, Божого благословення та Предстательства Пресвятої Богородиці, Покровительки Святої Гори Афон і всіх ченців та черниць, у його святих трудах служіння Богові, Церкві та людям і передала привітання Його Блаженству від духівника обителі протоієрея Романа Барановського.

До привітань приєднались також настоятелька Іверського скита ігуменя Аполінарія та благодійниця монастиря Леся Софієнко, почесний президент благодійного фонду «Рідний дім».

Зокрема, Леся Степанівна зазначила: «Українське суспільство дуже цінує Ваші труди, дорогий Владико, на зміцнення віри та духовних цінностей серед українських громадян, тому віримо, що Вашими святими молитвами Господь зглянеться на Україну і поверне нам мир».

Гості з Житомирщини вручили Його Блаженству білі троянди і заспівали «Многая літа», після чого Блаженніший Владика також побажав многих літ усім присутнім, дав їм духовні поради та настанови і кожного благословив.

Просмотров: 1182

Залишити відповідь